DOREL a lovit pe Strada Mihai Bravu. CASA unor gălăţeni se CRAPĂ, după refacerea trotuarelor (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

DOREL a lovit pe Strada Mihai Bravu. CASA unor gălăţeni se CRAPĂ, după refacerea trotuarelor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

* Angajaţii firmei Tancrad au distrus sistemul de scurgere a apelor pluviale, dar şi o parte din structura de rezistenţă a unei case * În pereţi s-au produs deja fisuri serioase, iar unul dintre geamuri nu se mai deschide


Un imobil impunător de pe strada Mihai Bravu, numărul 7, în care locuiesc nu mai puţin de patru familii (atât proprietari, cât şi chiriaşi ai Primăriei), s-a înclinat vizibil, iar în pereţi s-au produs mai multe fisuri (unele mai mici, altele mai mari), după lucrările de refacere a trotuarelor, executate anul trecut. Practic, casa o ia, încet, dar sigur, la vale, din cauză că o bucată însemnată din beton, care avea rolul de a susţine structura de rezistenţă a clădirii, a fost îndepărtată de muncitorii firmei Tancrad, atunci când au lucrat la refacerea trotuarelor, şi nu a mai fost înlocuită.

Mai mult, sistemul de scurgere a apelor pluviale, care deservea imobilele cu numerele 7 şi 5, a fost complet distrus, astfel că apa rezultată în urma ploilor sau topirii zăpezilor nu mai poate fi evacuată în niciun fel, motiv pentru care ajunge să se infiltreze în pereţii celor două clădiri.

Sorin B., unul dintre proprietari, care locuieşte la numărul 7, ne-a spus că a semnalat aceste probleme, în repetate rânduri, reprezentanţilor constructorului, pe care i-a întâlnit pe şantierul în lucru. De fiecare dată, cei care lucrează la modernizarea străzii Mihai Bravu au spus că vor transmite superiorilor neregulile semnalate, însă totul a rămas la nivel de vorbe şi, nici până astăzi, sistemul de scurgere a apelor pluviale nu a fost refăcut, iar bordura din beton nici că a fost pusă la locul ei.

„La numărul 5 a funcţionat Comisariatul Judeţean Militar, imobil care, între timp, a fost retrocedat. Cele două clădiri, a noastră şi cea a fostului comisariat, sunt unite printr-un gang acoperit. Practic, una o antrenează pe cealaltă. Fără sistemul de scurgere a apelor pluviale, toată apa care se strânge pe acoperişul gangului, se infiltrează în pereţi şi, probabil, în beciul fostului comisariat. La fel, fără acea bordură de susţinere, casa a început să se încline. Deja au început să se crape pereţii. Probabil, s-au produs infiltraţii. Din toamnă au început să se audă crăpături în pereţi. La curăţenia de iarnă, înainte de Crăciun, puteam să deschidem toate geamurile. Acum, unul dintre geamuri nu se mai deschide. Am făcut o notificare către Primărie, în urmă cu aproximativ două săptămâni, însă primele discuţii au fost verbale, cu inginerii celor de la Tancrad. Au zis că le vor transmite şefilor, că stai, că erau deja nişte fisuri în pereţi. Ok, erau, dar nu atâtea şi nu atât de adânci. I-am întrebat ce au făcut cu brâul din beton, dar nu au ştiut ce să spună. Problema rămâne, se agravează şi, mai nou, observ că au început să apară fisuri şi în clădirea fostului comisariat, care însă a fost renovată integral, în 2005. I-au schimbat tot, inclusiv brâurile, unde acum au apărut fisuri. Eu le-am zis să verifice neapărat, înainte să se întâmple ceva. Pentru că nu vreau să ne facă nimic, casa sau mai ştiu eu ce… Ci să refacă brâul şi scurgerea, care să fie funcţională”, ne-a povestit Sorin.

Constructorul, obligat să refacă ce-a stricat

Reprezentanţii firmei Tancrad, care se ocupă de modernizarea străzii Mihai Bravu, sunt obligaţi să refacă atât reţeaua de scurgere a apelor pluviale, cât şi bucata din beton pe care au îndepărtat-o de la structura de rezistenţă a clădirii. Conducerea Primăriei a solicitat constructorului, ca până la finele lunii martie, să remedieze lucrările. „Am solicitat constructorului să remedieze situaţia creată până pe 31 martie 2016”, ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Rămâne de văzut dacă reprezentanţii firmei Tancrad se vor conforma.

Citit 6725 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2016 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.