UPDATE/ GROAPA de la Grădiniţa 9, astupată provizoriu. CE PROMITE PRIMĂRIA GALAȚI

UPDATE/ GROAPA de la Grădiniţa 9, astupată provizoriu. CE PROMITE PRIMĂRIA GALAȚI
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE, 13 martie: În urma articolului publicat în ediţia de pe 10 martie a "Vieţii libere", craterul rămas ca urmare a demolării unui garaj în vecinătate Grădiniţei nr. 9 din Ţiglina 2 a fost acoperit, ce-i drept, provizoriu. „Acoperişul” găurii care reprezenta un real pericol pentru copiii şi părinţii care treceau pe aleea alăturată spre poarta de acces în grădiniţă, dar şi pentru oricine altcineva care s-au fi întâmplat să aibă drum prin zonă, este reprezentat de două plăci de beton care până la semnalarea situaţiei în paginile ziarului tronaseră pe marginile gropii. Este posibil ca măsura să fi fost luată de cel care a avut garajul în locul respectiv şi care a lăsat în urmă groapa după ce şi-a demolat construcţia, sau de Primărie, care tot în urma publicării articolului a promis că se va ocupa de securizarea zonei.

Aşa arată astăzi, 13 martie, groapa din vecinătatea grădiniţei - Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

„Primăria municipiului Galaţi va lua măsuri de securizare a zonei din vecinătatea grădiniţei, pentru a-i proteja pe copii, aparţinătorii acestora şi pe cadrele didactice care lucrează în respectiva unitate de învăţământ. În paralel, vor fi continuate demersurile legale prin care foştii deţinători de garaje vor fi obligaţi să aducă terenul la starea iniţială, în care l-au primit de la municipalitate”, se arată în precizarea transmisă redacţiei noastre de către Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Sperăm ca demersurile administraţiei locale să se deruleze cu rapiditate şi să aibă efectul scontat, astfel încât şi celelalte „cratere” rămase în locul fostei baterii de 80 de garaje să dispară definitiv. Pe locul unde au fost aceste construcţii, municipalitatea vrea să amenajeze o parcare care ar trebui să mai rezolve câte ceva din problema lipsei de locuri de staţionare din zonă, dar şi să lărgească calea de acces dintre strada Brăilei şi Grădiniţa nr. 9.


CAPCANĂ în poarta unei GRĂDINIȚE din Galaţi. Oricând se poate întâmpla o TRAGEDIE!

Groapa rămasă după demolarea unui garaj din Ţiglina 2 tronează la câţiva metri de poarta de acces în unitatea de învăţământ, lângă aleea pe care trec copiii

Garajele au dispărut, trăiască gropile! Cam aşa poate fi descrisă situaţia în zona unde recent au fost puse la pământ mai multe construcţii din Ţiglina 2, după ce proprietarii garajelor s-au conformat somaţiei Primăriei şi au desfiinţat garajele deţinute de ani de zile. Problema este că s-au achitat, cel puţin deocamdată, de o parte a sarcinii, şi anume demolarea pereţilor şi acoperişurilor, lăsând în urmă ruinele care să amintească de „bateria” care a  împodobit cartierul. Cireaşa de pe tort nu e însă faptul că în locul fostelor construcţii, care au adăpostit maşini, butoaie cu murături, conserve sau alte obiecte care nu au mai încăput prin apartamente, au rămas ruinele, ci faptul că pe locul lor s-au ivit capcane cu potenţial letal ridicat! Este vorba mai exact de o groapă betonată rămasă din fundaţia unui fost garaj, unde a fost, foarte probabil, un beci, şi care acum este descoperită. „Cripta” se află la numai câţiva metri de una dintre porţile de acces în Grădiniţa cu program prelungit „Sf. Nicolae”, chiar lângă aleea pe care cei mici trec în fiecare zi.

„Groapa respectivă este aşa de cel puţin o săptămână, neacoperită, cu resturi de fier beton ieşind din ea. Este extrem de periculos, un copil mic, de grădiniţă, poate oricând să cadă acolo, într-o fracţiune de secundă. Copiii sunt vioi, aleargă, sunt curioşi. E moarte sigură acolo”, ne-a spus un gălăţean care îşi aduce zilnic fetiţa la grădiniţă.

Dincolo de aspectul inestetic şi de potenţialul periculos al gropii rămase la doi paşi de poarta grădiniţei, rămâne ca certă obligaţia celui care şi-a demolat garajul să facă curăţenie şi mai ales să astupe „capcana”.

„Toţi deţinătorii de garaje din zona respectivă au fost notificaţi să îşi desfiinţeze construcţiile provizorii şi să aducă terenul la starea iniţială, fără ruine, fără deşeuri şi nivelat, pe cheltuiala proprie”, ne-a confirmat miercuri, 9 martie, Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

În cazul în care realitatea ilegală, dar şi periculoasă, va fi constatată de poliţiştii locali, aceştia îl pot amenda pe proprietarului garajului demolat. (9 martie)

INCREDIBIL! DAR ADEVĂRAT. Pietonii din Galaţi - victime sigure pe trotuare (VIDEO&FOTO). CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 4280 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2016 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.