Un gălăţean şi-a PLĂTIT ÎNTREȚINEREA cu fise de cinci bani

Un gălăţean şi-a PLĂTIT ÎNTREȚINEREA cu fise de cinci bani
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Situaţie mai puţin obişnuită la o asociaţie de locatari din Galaţi. Şi asta după ce un tânăr de 26 de ani, supărat nevoie mare pe administratorul asociaţiei, a decis să îşi plătească întreţinerea cu ajutorul mai multor monede de cinci bani. În total, gălăţeanul a avut de plătit 62,24 de lei. Până aici totul pare doar o formă de protest, care a mai fost folosită şi de alte persoane. Problema a intervenit însă în momentul în care administratoarea a refuzat să încaseze banii. Gălăţeanul a filmat întreaga discuţie cu administratoarea şi cu preşedintele asociaţiei şi a postat filmarea pe internet. Până la urmă, administratoarea s-a răzgândit cu privire la primitul banilor şi s-a apucat de numărat. În prima zi, luni, a reuşit să numere doar 24,5 lei, după cum chiar ea recunoaşte, bani pentru care a tăiat chitanţă. „Am făcut chitanţă pentru cât am numărat. Erau mai multe persoane şi ca să pot să număr banii ăştia nu am avut timp”, explică Neli Stoienov, administrator la asociaţia nr. 252 bis.

Număratul banilor a continuat însă şi marţi. Întrebată de jurnalişti de ce a refuzat să primească banii, administratoarea a explicat că doar l-a trimis pe om la bancă să schimbe fisele. „Pe înregistrare se aude altceva, pentru că l-am trimis la bancă să îi schimbe. Am tăiat chitanţă pentru 24,5 lei, cât am numărat ieri. Trebuie să achite cât era factură pe ianuarie, în total 62,24 de lei. De ce mă întrebaţi pe mine de ce a venit să plătească aşa. Întrebaţi-l pe el. Mi-a spus că a spart puşculiţa”, mai explică Neli Stoienov.

Asta am şi făcut. L-am întrebat pe gălăţean de ce a ales să facă acest gest. „Am avut multe probleme cu doamna administrator. Am vrut să mă debranşez de la apă caldă şi apă rece de la bloc, şi am fost obligat să ajung la Calorgal ca să îmi procur acel dosar. De acolo a început tot scandalul. Am fost nevoit să dau 800 de lei la Calorgal ca să mă debranşez. Am terminat într-un sfârşit cu renovarea apartamentului şi mi-a trecut două persoane la întreţinere. Am hârtie prin care sunt înştiinţat că aşa a decis Comitetul. În apartament nu locuieşte nimeni şi ei mi-au trecut două persoane, că aşa trebuie să fie. Mi-a spus să citesc legea 301, am citit-o şi nu scrie absolut nimic despre chestia asta. Am schimbat banii la magazin şi am venit să îi plătesc poate nu mai face chestii din astea. Am vrut să protestez pentru că am fost purtat pe drumuri fără motiv. Prima dată nu a vrut să îmi primească banii. A venit şi domnul preşedinte, domnul Munteanu, care mi-a spus că ăştia nu sunt bani. Este a treia oară când vin pentru a plăti acea factură, factură emisă pentru că nu locuieşte nimeni în apartament”, ne-a explicat Ionuţ Popa, gălăţeanul revoltat.

Administratoarea însă ne-a explicat faptul că la adresa lui Ionuţ Popa au fost făcute mai multe sesizări şi, probabil, acesta este motivul pentru care a ales o asemenea formă de protest.

Citit 8104 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2016 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.