PAMFLET/ Stan şi Pucheanu se luptă pe ciolanul câinilor
Foto: Caricatură realizată de Viorel Baciu

PAMFLET/ Stan şi Pucheanu se luptă pe ciolanul câinilor
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

* Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat cu vârf şi îndesat * Lupta politică la Galaţi înseamnă doar bătaie pe ciolan * Altfel, de ce ar avea loc o dezbatere electorală doar pe problema câinilor?


Îngrijorare în lumea canină / Stan şi Pucheanu râvnesc şi la ciolanul câinilor

Lupta preelectorală dintre candidaţii la Primărie Marius Stan şi Ionuţ Pucheanu a ajuns la faza canină. De altfel, războiul declaraţiilor pe tema câinilor din oraş pare să fie elocvent pentru ceea ce se întâmplă în lumea politică: toată lumea râvneşte la ciolan. „Întotdeauna mi-a plăcut ciolanul. Fie că e vorba de cel cu varză sau cu fasole, fie că e vorba despre ciolanul politic, pur şi simplu nu mă pot abţine. Ciolanul e viaţa mea. Mereu am avut funcţii de conducere, deci ciolan din belşug”, s-a destăinuit Marius Stan unor apropiaţi. Şi candidatul PSD, Ionuţ Pucheanu, are un discurs asemănător. „Eu nu am avut parte de prea mult ciolan până acum, dar din câte am apucat să gust... mmm, pare bun tare. Acum am doar un os, o costiţă mică, dar dacă ajung primar intru în liga mare, în liga celor care nu cuvântă pentru că sunt prea ocupaţi să roadă la ciolan”, a spus şi Pucheanu. Potrivit analiştilor politici, situaţia câinilor din Galaţi nu se va schimba nici în următorii patru ani, indiferent de cine va ajunge primar. „Cine ajunge la ciolan uită de toate nevoile comunităţii, e demonstrat ştiinţific. Singura şansă ar fi ca viitorul primar să fie atât de dornic de ciolan încât să ia tot de pe piaţă şi să lase câinii înfometaţi, să moară de inaniţie”, a comentat Marcel Zgardă, specialist în problema câinilor.

Război total între Stan şi Pucheanu: şi-au ridicat unul altuia ştergătoarele de la maşini

Marius Stan şi Ionuţ Pucheanu sunt în război total. După ce şi-au aruncat cuvinte grele prin conferinţe şi declaraţii de presă, cei doi au trecut la acţiuni concrete, fizice. Astfel, potrivit martorilor, fiecare dintre cei doi a început un război psihologic cu adversarul şi îi ridică celuilalt în fiecare zi ştergătoarele de parbriz de la maşină. „Pucheanu vine seara pe la Stan pe acasă şi îi ridică ştergătoarele, după care ridică un deget către geamul primarului. Pleacă apoi cu un zâmbet satisfăcut”, a povestit un vecin al lui Marius Stan. Nici actualul primar nu se lasă mai prejos, însă el are oameni angajaţi pentru asta. „Am văzut că are un şofer care se ţine mereu după maşina lui Pucheanu şi oriunde ar parca vine şi îi ridică ştergătoarele. După care sună pe cineva la telefon şi râde cu poftă”, a povestit un personaj din anturajul pesedistului Ionuţ Pucheanu. Cei din lumea politică speră ca acest război să nu degenereze şi mai tare. „E riscant, s-a ajuns prea departe. Mâine, poimâine o să aflăm că unul i-a uns celuilalt clanţa cu pastă de dinţi sau, mai rău, că şi-a făcut nevoile sub preşul de la uşa adversarului. Eu zic să să întâlnească şi să se confrunte bărbăteşte la un ŢOMANAP sau «Nu Te Supăra, Frate»”, a comentat analistul politic Marcel Gardă.

Marius Stan nu are nicio emoţie: „Mă lupt cu doi copii: Ionuţ şi Nicuşor”

Primarul Marius Stan crede că va câştiga lejer alegerile de anul acesta. Actualul edil se bazează nu atât pe sondajele de opinie, cât pe faptul că, spune el, nu are contracandidaţi. „Hai să fim serioşi. Deci cine se bate cu mine? Unul pe care îl cheamă Ionuţ şi unul pe care îl cheamă Nicuşor. Nişte copilaşi, care nu au intrat încă nici în lumea adulţilor, darămite în lumea mare a politicii. Sincer, când auzi că ai adversari pe care îi cheamă Ionuţ şi Nicuşor, chiar te trec fiori de teamă pe şira spinării. Sau te pufneşte puţin râsul?”, a comentat primarul Marius Stan. Şi specialiştii în comunicare politică tind să îi dea dreptate lui Marius Stan. „În general, numele e destul de important în lumea politică. Ca să fii lider îţi cam trebuie un nume serios, sănătos, bărbătesc. Păi gândiţi-vă că în faţa blocului, în lumea copiilor, întotdeauna Ion, Gheorghe, Vasile şi Victor îi vor rupe cu bătaia pe Mihăiţă, Auraş, Dănuţ şi Tudorel. Asta e realitatea. Aţi văzut voi vreodată un Mihăiţă care să îl bată pe Vasile? Nici vorbă. Aşa e şi în lumea politică. Ca să nu mai spunem că alegătorii au nevoie de conducători puternici, care să îi apere, să îi protejeze. Cum să te protejeze pe tine unul pe care îl cheamă Gigel? Hai să fim serioşi”, a declarat specialistul în comunicare Mihăiţă Bărdiţă.

Sondajele de la Galaţi modifică matematica: „Un întreg va însemna cel puţin 300 la sută”

Sondajele de opinie realizate de partidele din Galaţi pot duce la schimbarea matematicii. Astfel, specialişti de la mai multe universităţi de renume din lume iau în calcul modificarea procentelor care formează un întreg. Motivul este faptul că toate procentele adunate ale candidaţilor din Galaţi din sondajele proprii de opinie însumează mult peste sută la sută. „Marius Stan are vreo 35 la sută, Pucheanu are şi el vreo 40, Ciumacenco e aproape de 50 de procente, în vreme ce Cristache a ajuns undeva pe la 89 la sută. Mai sunt, de asemenea şi alţi câţiva iepuri de campanie cu câte 30-40 de procente fiecare, deci dacă adunăm ajungem la peste 300 la sută. Avem un singur întreg, dar procentele adunate se duc la peste 300. Şi e clar că sondajele lor sunt corecte, deci problema este la noi, la matematicieni. În mod evident, trebuie să revizuim matematica din temelii şi să îi oferim noi coordonate. Aşa nu se mai poate”, a declarat matematicianul Robert Wisdom, de la Universitatea Oxford United.

Dacian Ciolan

Pamflet în versuri

Harababură...şi prozeliţi (durere la bască)

Mi-s golan cu natantoală...şi mă doare-n fes şi-n bască...

uite-aşa îmi place, nene: să fiu snob şi nesimţit...

am discipoli o mulţime, am ciraci cu minte flască...

toţi suntem panchişti de frunte şi umpluţi cu apetit

 

pentru tândălire-ntruna, pentru tot ce satisface

gustul nostru de sfidare, de jemanfişism dement...

pofta noastră de-a distruge tot ce-i linişte şi pace...

toţi – (...şi noi! şi ei! şi ele!...) – un morman zerovalent!

 

Uite ce cuibar de cioară am pe ăla de sub glugă,

uite ce frumos mă prinde stilul de malagambist...

ne-mpreună numitorul: io-s neam prost, ea-i matracucă,

io-s expert în libido/uri, ea-i sadea/tip fripturist!

 

Uite ce iţari de firmă port...(distinsele-mi picioare

parcă-s beţe strâmbe-nfipte în bazin)...haideţi, veniţi,

că avem harababură în program, chestii uşoare:

stăm... şi bem şi facem scârbă, fumuri, circ...şi prozeliţi!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Ciumacenco are şanse la Primărie! A convins deja trei rude să îl voteze

Nicuşor Ciumacenco este în cărţi pentru a deveni primar al Galaţiului. Ultimele dezvăluiri din tabăra liberalilor arată că Ciumacenco a reuşit săptămâna asta să convingă trei rude să îl voteze. „A fost un adevărat tur de forţă săptămâna aceasta. A vizitat nu mai puţin de 126 de rude apropiate şi a încercat să le convingă să îl voteze primar. Trei dintre acestea i-au promis că îl vor vota, în vreme ce alte şapte rude au declarat că încă se mai gândesc. Restul ori nu votează, ori preferă un alt candidat şi nu mai pot fi sucite”, se arată într-un comunicat de presă al liberalilor. Potrivit acestora, cele trei rude reprezintă un succes istoric pentru Ciumacenco. „Se ştie că cel mai greu îşi convingi rudele să te voteze pentru că rudele sunt cele care te cunosc cel mai bine. Dacă ai papagal şi îi îmbârligi pe cei din familie, toate drumurile îţi sunt deschise. Pe ceilalţi oameni îi prosteşti uşor, pentru că nu te cunosc. E suficient să faci o poză frumoasă, bagi nişte găleţi, ulei şi făină la înaintare, trei brichete personalizate şi treaba-i gata!”, a declarat Victor Paul Dobre, liberalul etern al Galaţiului.

Şuie PapaRude

Noua Lege Electorală ne lasă fără candidaţi. „Trebuie să vină cu acord scris din partea soţiei”

Potrivit unor modificări de ultimă oră la Legea Electorală, candidaţii care doresc să participe la cursa pentru primării trebuie să mai depună la dosar încă un act. Astfel, candidaţii trebuie să aibă adeverinţă din partea soţiei prin care se certifică faptul că doamna este de acord cu candidatura. „E o chestie simplă, e o o adeverinţă de mână, trebuie doar semnată. Practic, dorim să ne asigurăm în acest fel că politicienii nu candidează pe ascuns, ca să facă rost de bani de bere”, a declarat unul dintre iniţiatorii modificării. Problema la Galaţi, susţin analiştii politici, este că dacă aceste modificări vor fi aprobate, e posibil să rămânem fără candidaţi. „Multe neveste de politicieni nici nu ştiu cu ce se ocupă domnii lor. Mă tem că atunci când vor afla că soţii lor candidează vor refuza să îşi dea acordul. Am vorbit cu soţia unui potenţial candidat, care mi-a spus că nu şi-ar da acordul pentru că doreşte să rămână în continuare în Galaţi, nu vrea să emigreze. E cam nasol”, a spus Viorel Ciomag, analist politic. În plus, candidaţii care au avut mai multe soţii trebuie să vină cu adeverinţe de la toate nevestele.

Operaţie pe aCord

Premiu de consolare Cătălin Cristache va fi numit primar pe Facebook

Un grup de gălăţeni inimoşi au propus ca pemepistul Cătălin Cristache să fie uns primar pe Facebook. Scopul acestei propuneri este ca acel Cristache să renunţe la candidatură înainte de a se face râs la alegeri. În plus, ar fi ca un premiu de consolare. „Toată lumea ştie că nu are nicio şansă. Chiar şi el ştie asta. Numai că e atât de pornit şi face atâtea valuri pe Facebook încât ar trebui totuşi să îi acordăm puţină atenţie. Eu zic să îl facem primar pe Facebook. Adică să dea legi pentru spaţiul virtual, să dea like-uri la pozele gălăţenilor şi să dea amenzi celor care folosesc un limbaj trivial. Cred că ar fi un primar foarte bun pe reţeaua de socializare. Că, oricum, doar acolo există”, a declarat un membru de campanie din cadrul propriului partid.

Fakelook

Adevărul despre refugiaţii de la Galaţi. „Cei 15 sunt brăileni sub acoperire”

Veşti bune, dar şi proaste pentru gălăţeni. Se pare că cei 15 refugiaţi aduşi la Centrul de la Galaţi nu provin din ţări măcinate de foamete şi războaie, ci vin chiar de la 20 de kilometri de Galaţi. „Da, aşa este, după investigaţii suplimentare, am descoperit că, de fapt, refugiaţii sunt brăileni care au pus la cale o schemă să poată emigra la Galaţi, să vadă şi ei cum e viaţa la oraş. Era vorba despre o intragă reţea de falşi refugiaţi, cei 15 fiind doar un prim lot din totalul de peste 500 care urmau să vină la Galaţi”, a declarat Relu Ciortan, şeful Centrului. Primirea altor refugiaţi la Galaţi a fost sistantă momentan până când se va lămuri întreaga situaţie. „A fost un dezastru evitat. Au intrat 15, e adevărat, dar gândiţi-vă că puteau veni cu sutele”, a mai spus Relu Ciortan.

Chercea Mondial

Cod galben şi cod roşu pe Dunăre. Pescarii deja shimbă momelile

Pescarii gălăţeni se adaptează în funcţie de ştirile pe care le află din presă. Astfel, după ce s-a anunţat că pe Dunăre va fi cod galben şi cod roşu, undiţarii caută momeli potrivite. „La râmă merge doar carasul. Dacă vrei să prinzi cod trebuie să dai la moluscă”, a declarat Nea Marcel.

Codru Verde

Copiii au fost intoxicaţi din greşeală. „Lotul infestat de lapte era pentru politicieni”

A fost o greşeală. Ancheta poliţiei a demonstrat că laptele băut de cei 39 de copii de la şcoala 40 care s-au intoxicat joi era pentru altcineva. „Au fost încurcate pachetele. Acele pachete erau pentru o reuniune politică ce urma să aibă loc sâmbătă la Galaţi”, a spus şeful anchetei.

Lapte Gros


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2880 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Martie 2016 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.