Pasta de dinţi pentru copii poate afecta sănătatea celor mici

Pasta de dinţi pentru copii poate afecta sănătatea celor mici
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Suntem înconjuraţi de atât de multă poluare, încât trebuie să fim foarte atenţi la tot ce ne înconjoară, mai ales când vine vorba despre copiii noştri. Ultimul studiu al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului România spune că 59 la sută din tipurile de pastă de dinţi pentru copii, analizate de ei, nu pot fi folosite pentru copii cu vârste mai mici de şase ani.

Ce nu trebuie să conţină pasta de dinţi pentru copii

Fluorul măreşte riscul de cancer, afectează ADN-ul, inactivează enzimele din corp, accelerează îmbătrânirea şi atacă sistemul imunitar. Glicerina frecată de suprafaţa dinţilor lasă o urmă foarte greu de înlăturat. Calciul şi fosforul, minerale de care dinţii au nevoie şi sunt în mod normal prezente în salivă, circulă constant printre dinţi. Trebuie să vă clătiţi de 20-30 de ori ca să înlăturaţi urmele de glicerină. Acest lucru accelerează formarea cariilor şi a altor probleme dentare.

Mai mult, specialiştii spun că trebuie să fim foarte atenţi la termenul de valabilitate al produselor şi, în general, să nu cumpărăm produse fără informaţii clare.

Pe de altă parte, dacă pe pasta de dinţi scrie „Nu ingeraţi!”, cum ne vom convinge copilul să nu înghită pasta, în timpul spălatului? Aşa că genul ăsta de paste trebuie evitat.

Cea mai bună soluţie pentru părinţi rămâne pasta de dinţi făcută în casă.

„Subiectul ăsta cu spălatul pe dinţi e chiar important pentru sănătatea copiilor noştri. Trebuie să înţelegem că e bine să-i încurajăm să se spele. În România, chestia asta lasă încă de dorit. Suntem codaşi în lume chiar şi la spălatul pe dinţi”, a menţionat Cornel Stanciu, preşedintele pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Citit 1309 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2016 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.