PAMFLET/ Cine câştigă războiul de 300 de gologAni
Foto: În foto, de la stânga la dreapta, toţi cei 300 de membri UNPR care au plecat la PSD

PAMFLET/ Cine câştigă războiul de 300 de gologAni
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cei 300 de membri UNPR care au plecat la PSD erau, de fapt, mai puţini * Marius Stan îşi apără teritoriul: „Uitaţi-vă unde au plecat! Nişte gunoaie!”


Marius Stan neagă că i-ar fi plecat 300 de oameni din partid: „Aberaţii! Eram 15 de toţi”

Marius Stan, primarul în exerciţiu al Galaţiului şi, în acelaşi timp, candidat al UNPR la un nou mandat, neagă că formaţiunea sa politică ar fi primit o lovitură din partea PSD printr-o masivă migraţie înainte de alegeri. Candidatul partidului-girofar susţine că e imposibil ca din UNPR să fie plecat 300 de persoane, aşa cum susţin cei din PSD. „E aberant, nu are cum să fi plecat atâţia oameni de la noi. 300? Imposibil! Noi de toţi suntem 15, hai 17 cu femeia de serviciu şi portarul. Deci cum să ne plece 300 de oameni când noi nu umpleam nicio cabină telefonică la şedinţele de partid?”, a comentat Marius Stan. Primarul Galaţiului a admis, totuşi, că au plecat câteva persoane din partid, dar că e vorba despre personaje nesemnificative din punct de vedere al valorii politice. „Uitaţi-vă în tabăra cui s-au dus. Îl susţin pe şeful Ecosal, Ionuţ Pucheanu... Ce să zic... nişte gunoaie”, a mai spus Marius Stan. De cealaltă parte, pesediştii susţin că UNPR a rămas cu pantalonii în vine după mişcările de personal. „La UNPR nu mai au nici girofar. Au rămas cu o lampă pe gaz şi, ca să îşi facă loc în trafic, Marius Stan tot trece mâna prin faţa lampei şi strigă «nino-nino»”, a spus candidatul PSD, Ionuţ Pucheanu.

Panică pe piaţa media / Niciun site de „ştiri echidistante” nu a mai apărut în ultima săptămână

Piaţa media este din ce în ce mai surprinzătoare. Contrar trendului din ultima vreme (suntem în perioada premergătoare campaniei electorale), niciun site de ştiri locale nu a mai fost lansat de şapte zile încoace. „E cu totul şi cu totul anormal. Cu câteva luni înainte de campanie, instituţiile de presă apar ca ciupercile după ploaie: minimum două, trei pe săptămână. De pe 18 martie nu a mai apărut niciun site, ceea ce e cu totul anormal, nu doar susprinzător. Şi nu doar că nu a apărut niciun site, dar nimeni, nimeni nu a făcut niciun grup cu tentă politică pe Facebook, în care să înscrie cetăţeni simpli. Nu ştiu ce se întâmplă, asistăm la o adevărată premieră”, a spus Marcel Negraru, specialist în comunicare. Politicienii nu sunt, totuşi, chiar alarmaţi. „Da, am văzut şi noi că nu a mai apărut nimic pe piaţa media. Dar cred că e numai o întâmplare. Ştiu că sunt în pregătire patru site-uri de ştiri, patru grupuri pe Facebook şi chiar un ziar tipărit pentru următoarea perioadă. Nu e cazul să intrăm în panică, vor apărea toate care trebuie să apară”, a comentat unul dintre şefii de campanie de la PSD Galaţi. Potrivit statisticilor, în perioada preelectorală în Galaţi apar în jur de 38 de instituţii media noi, care dispar imediat după ce se termină alegerile. „E o tradiţie locală”, a mai comentat Marcel Negraru.

Primele adopţii internaţionale pentru câinii lui Pucheanu / Un restaurant din Seul a cerut deja 45 de bucăţi

Soluţiile lui Ionuţ Pucheanu pentru problema câinilor comunitari chiar sunt viabile. După ce Ecosal a lansat programul de adopţii internaţionale, pe adresa instituţiei au sosit deja primele cereri. Este vorba despre o serie de restaurante din capitalele Chinei, Coreei de Sud şi Thailandei, care au comandat împreună peste o sută de câini comunitari gălăţeni. Cea mai consistentă ofertă de adopţie a venit din partea unui restaurant din Seul. „Au cerut 45 de bucăţi în primă instanţă, însă au avut şi o doleanţă suplimentară. Ne-au rugat să le dăm câini de maximum trei ani, pentru că cei bătrâni sunt, citez, «cam aţoşi». Chiar nu ştiu ce înseamnă asta, dar nici nu ne interesează câtă vreme noi scăpăm de 45 de javre, iar ei le vor asigura câinilor o viaţă condimentată”, a explicat Ionuţ Pucheanu. şeful Ecosal vorbeşte chiar de un troc cu partenerii din China. „Din China ni s-a propus chiar un schimb: să le dăm câini, iar ei să ne dea căţei de usturoi. Pare o chestie mişto. Ce vreţi, sunt specialişti în câini, nu degeaba li se spune chinologi”, a mai spus Pucheanu.

Oraş de doi lei, metode de doi lei: Un brăilean falsifica bani cu un banal copiator

Lipsă de imaginaţie în oraşul vecin. Un brăilean a încercat să facă bani pe bandă rulantă cu ajutorul unui banal copiator. Depistat de poliţişti în timp ce încerca să schimbe banii falşi, brăileanul a explicat senin că doar atât îl duce capul. „Eu aş fi născocit metode mai evoluate, cum fac ăia şmecheri de la Galaţi, cu metoda accidentul, metoda maşina de cusut... dar ce să fac dacă nu am suficientă minte cât să fac astfel de lucruri? Aveam nevoie de bani şi am văzut că dacă îi bagi în copiator ies la fel de coloraţi. Pentru mine erau la fel, sincer eu nu mi-aş fi dat seama dacă îi primeam rest. Bine, eu sunt şi brăilean, deci e normal”, a recunoscut numitul P.B., din Viziru. Potrivit informaţiilor noastre, brăileanul falsificator ar fi ajuns pe mâna poliţiştilor din cauza unui gălăţean. „Totul a mers bine timp de câteva luni, în care a schimbat banii doar brăilenilor. Cum a încercat să păcălească un gălăţean, cum a păţit-o. Omul, fiind din Galaţi, s-a prins imediat, aşa că a fost alertată poliţia. Sincer, după cum am văzut eu în întreaga carieră, Brăila poate să funcţioneze economic lejer doar cu bani falşi, că nu se prinde nimeni niciodată”, a spus o sursă din cadrul anchetei.

Girofarul din Alexandria

Pamflet în versuri Declaraţie de mulţumire (după triumful post/decembrist)

Subsemnatul...născut între anii 1990 – 2010,

declar că mă număr printre cei cu inimă rece,

sunt sincer şi mă bucur pentru cei care au murit

în Marea Panaramă din Decembrie 1989...

le mulţumesc foarte mult fiindcă mi-au dat

triumful, libertatea şi satisfacţia de a fi nesimţit!

 

Fac exact tot ce vrea creierul meu infinitezimal,

port şuruburi în nas şi în buric şi mai la vale...

oricine mă recomandă specialist la ţambal,

expert în manele, doctor docent în geamparale...

până la extaz îmi place să fiu nematelmint...

să moară mama, să moară şi tata, dacă vă mint!

 

Şi cum să nu fiu mulţumit cu atâta debandadă,

cu atâta dezmăţare, maimuţăreală şi trândăvie?...

a fost prea multă linişte în patria asta, altădată...

şi prea multă muncă şi ordine şi cuvioşie...

sunt bucuros, mulţumesc celor care au murit

şi mi-au dat triumful şi norocul de a fi nesimţit!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

 

Marius Stan, singura şansă a pescarilor din Galaţi

 

Ionuţ Pucheanu, pregătit să îi ajute pe oameni să se uşureze de probleme

Gălăţenii, dispuşi să facă sacrificii Durbacă?

Mai bine parlamentar decât primar!

Zvonul conform căruia Eugen Durbacă ar urma să candideze din nou la alegerile locale, pentru fotoliul de primar al Galaţiului, i-a îngrozit pe cetăţenii oraşului. Într-atât de mult încât oamenii sunt dispuşi să îi acorde un nou mandat de parlamentar, numai să nu redevină primar în Galaţi. „Am auzit că ar urma să candideze la locale. E o veste foarte proastă! Noi speram să scăpăm definitiv de politicianul Eugen Durbacă, dar acum suntem nevoiţi să alegem răul cel mai mic. Din funcţia de primar al Galaţiului poate să ne facă mai mult rău decât din cea de senator, aşa că alegerea este evidentă. Îi promitem domnului Durbacă faptul că o să îl alegem la Parlamentare, numai să nu candideze la locale”, a spus Gelu Cascador, cetăţean de bun-simţ al oraşului Galaţi. Nici Eugen Durbacă nu ar părea chiar dezinteresat de oferta gălăţenilor. „Parcă şi mie mi-ar conveni, ce să zic. Ca parlamentar, ai multe avantaje. De exemplu, poţi să nu faci nimic fără să se observe. Ca să nu mai spun de imunitate, care e aur curat pentru mine. La ce bube am, o nouă imunitate m-ar coafa pe deplin”, a declarat Eugen Durbacă.

Eu, gen Durbacă

Cudălbenii se aşteaptă la un an plin de roade

„La câte campanii vor fi, nu mai dăm un leu la cârciumă”

Cudălbenii sunt nerăbdători să înceapă campaniile electorale programate în acest an. După ce au terminat vinul din butoaie şi au cheltuit la cârciumă ultimii bani, cei mai mulţi locuitori ai Cudalbiului aşteaptă Sfânta Campanie ca pe Mesia. „Deja suntem însetaţi. Nu mai avem vin, nu mai avem bani, doar o campanie electorală cinstită ne mai salvează. Dacă va fi ca în anii trecuţi, va fi genial. În fiecare zi se găseşte câte un candidat care să dea de băut moacă la cârciuma din sat în schimbul promisiunii că îl vom vota. Pe noi nu ne costă nimic să le promitem că îi votăm. Promitem tuturor şi bem de la toţi! Cam asta înţelegem noi printr-un târg pe cinste”, a declarat Mitică Păhărel, cudălbean. Potrivit surselor noastre, partidele politice deja au alocat sume importante pentru gâtlejul cudălbenilor în campania electorală. „Pentru o sută de rachiu te votează şi pentru Casa Albă”, a sintetizat politica de campanie un candidat la primăria din Cudalbi.

Candidatură la Băutură

Biserica încearcă să atragă tinerii cu promoţii

Reducere de 50 la sută pentru elevi şi studenţi

Postul Paştelui vine cu o super-ofertă din partea bisericilor. Pentru că şefii BOR îşi doresc ca tinerii să le calce pragul în număr cât mai mare, au fost lansate o serie de promoţii care vor desfăşura până la sărbătoarea pascală. „Elevii şi studenţii care vor veni la biserică în post vor beneficia de o reducere de 50 la sută la cotizaţia pentru cutia milei şi la acatiste. Ideea face parte dintr-un program mai amplu al BOR, care îşi propune să reîntoarcă tinerii cu faţa spre credinţă. Vom avea preţuri la jumătate faţă de celelalte cluburi din oraş. În plus, noi avem mereu muzică live, deci sunt foarte multe avantaje”, a declarat un popă de la o biserică din Cartierul Dunărea. Tinerii par dispuşi să accepte oferta. „Oricum, în cluburi nu se mai poate fuma, deci va fi ca la biserică. Ce mi-e una, ce mi-e alta. Dacă e mai ieftin... fie”, a comentat Cosmin Popescu, student din Galaţi.

Postul Satului

Bacalbaşa a dispărut din viaţa publică

„Există temeri că s-a reapucat de scris”

Faptul că preşedintele CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa a cam dispărut din peisajul public gălăţean alimentează temerile oamenilor de cultură: mulţi sunt speriaţi că Bacalbaşa s-ar fi reapucat de scris. „E cam ciudată dispariţia lui. Sper să fie ocupat cu pregătirea alegerilor, cu şedinţe la partid sau chestii de genul ăsta. Nici nu vreau să mă gândesc că ar fi putut să se reapuce de scris”, a declarat Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România. Potrivit unor surse, Bacalbaşa ar fi fost văzut ultima dată pe 1 februarie. „Dacă s-a apucat de atunci de scris înseamnă că deja ne paşte un dezastru cultural”, a completat Manolescu.

Cultură de Primăvară

S-a lămurit misterul cu corturile lui Pucheanu

„Nu sunt electorale, ci toalete publice”

Misterul legat de apariţia prematură a corturilor electorale cu chipul lui Ionuţ Pucheanu a fost dezlegat. Pesediştii au anunţat că nu este vorba despre campanie preelectorală, ci de simple corturi pentru nevoi primare. „Aici se pot retrage gălăţenii aflaţi în situaţii limită”, se explică într-un comunicat al PSD.

La Uşa Cortului

Într-un birt din Micro 40 încă se fumează

„Suntem înapoiaţi, avem cel puţin 20 de ani în urmă”

Într-un birt din Micro 40 clienţii încă pot fuma în spaţiu închis. Explicaţia ne-a oferit-o chiar patronul localului. „Oamenii din zonă sunt toţi înapoiaţi. Sunt cam cu 20 de ani în urmă, deci legea anti-fumat va intra în vigoare abia prin 2036. Logic, nu?”, a declarat Relu Pachet, patronul localului.

Legea Anti-furat


Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 1778 ori Ultima modificare Vineri, 25 Martie 2016 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.