CRIZĂ de vaccin hexavalent pentru bebeluşi, din nou, în judeţul Galaţi

CRIZĂ de vaccin hexavalent pentru bebeluşi, din nou, în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O nouă criză de vaccin hexavalent afectează judeţul Galaţi, de la sfârşitul lunii martie. Produsul biologic nu se mai găseşte în cabinetele medicilor de familie, iar în stocurile Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) mai există doar zece doze, o cantitate nesemnificativă având în vedere necesarul real al judeţului.

În lipsa acestuia, nou-născuţii nu mai pot fi imunizaţi împotriva a şase boli grave, unele dintre ele considerate eradicate. Singura soluţie la îndemâna părinţilor este să cumpere acum produsul biologic din farmacii, la un preţ destul de mare, însă.

“Am făcut o cerere către Ministerul Sănătăţii pentru livrarea a 5.700 de doze de vaccin hexavalent. Preconizăm că acest stoc va ajunge până la sfârşitul lunii iunie”, a precizat dr. Valentin Boldea, din partea DSP Galaţi.

Vaccinul hexavalent este achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii, de unde este trimis ulterior către direcţiile de sănătate publică. Serul biologic ajunge apoi la medicii de familie, cărora le revine sarcina de a-i imuniza pe nou-născuţi. Vaccinul hexavalent se administrează copiilor la două, patru şi 11 luni. Este un ser complex care oferă imunitate împotriva a şase boli: difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatita B, poliomielită şi Haemophilus influenzae (cauzează infecţii adeseori severe, mai ales la nou-născuţi - n.red.).

Citit 1370 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2016 20:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.