PAMFLET/ Galaţi - Durbassic Park!

PAMFLET/ Galaţi - Durbassic Park!
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Întrucât candidatura lui Eugen Durbacă la Primăria Galaţi e un moment special pentru oraş, vă oferim astăzi o întreagă rubrică de Pamflet dedicată omului politic Eugen Durbacă. Vă dorim lectură plăcută şi o viaţă liniştită în Diaspora (în cazul, puţin probabil, în care va câştiga Durbacă)

Şansa Galaţiului e turismul. Durbacă: „Facem aici adevăratul Jurassic Park”

Candidatul ALDE în cursa pentru Primăra Galaţi, Eugen Durbacă, şi-a prezentat programul electoral. Fost primar al Galaţiului în anii '90, Eugen Durbacă a realizat doar după mai multe cincinale că şansa pentru dezvotarea Galaţiului este turismul. „Dacă ies primar, voi transforma Galaţiul în cel mai mare parc natural din lume. Tot oraşul va fi un Jurassic Park. Ce a făcut Steven Spielberg cu filmul ăla e nimic. Nu va fi niciun gard, pur şi simplu vom readuce la viaţă toate animalele preistorice şi le vom da drumul prin oraş. Va fi legea junglei, va fi legea dinozaurilor. Cine e mai puternic supravieţuieşte. Cine e deştept pleacă”, a spus Eugen Durbacă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit estimărilor unor economişti, un astfel de parc ar putea dezvolta un venit anual de circa 10 miliarde de euro. „Din cele 10 miliarde, probabil că voi lua şi eu partea dinozaurului-şef, deci sigur vor mai rămâne 2 sau 3 miliarde pentru oraş. Va fi un adevărat paradis la Galaţi. Chiar am şi denumirea pregătită: Durbassic Park. Marfă, nu?”, a completat Durbacă.

O fi doar o coincidenţă? Şefii muzeului Antipa caută un exponat dispărut fără urmă

În aceeaşi zi în care a apărut informaţia că Eugen Durbacă va candida pemtru fotoliul de primar al Galaţiului, o altă ştire ne-a atras atenţia. Deşi e posibil să nu existe niciun fel de legătură între cele două informaţii, v-o prezentăm în cele ce urmează, întrucât bănuim că nu ar fi vorba doar de o simplă coincidenţă. Şefii muzeului Antipa din Bucureşti au anunţat dispariţia unuia dintre cele mai valoroase exponate. Este vorba despre un animal preistoric împăiat, care era expus în sala principală a muzeului. „Nu ştim ce s-a întâmplat. Pur şi simplu a dispărut exponatul. Azi era şi mâine nu mai era. Parcă a intrat în pământ. Niciunul dintre sistemele de securitate ale muzeului nu a înregistrat nimic, deci e puţin probabil că un grup de răufăcători să îl fi furat. Noi bănuim că a plecat singur, dovadă şi biletul pe care l-am găsit în urma lui: "Pa! Eu m-ă întoarce la acasă!"", a spus Viorel Constantin, şeful Muzeului Antipa.

S-a demonstrat ştiinţific. Există oameni cu IQ mai mic decât Durbacă: cei care îl votează

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au reuşit imposibilul. După ani de cercetări intense, un grup de cercetători a reuşit să demonstreze ceea ce era imposibil de crezut până acum: că există oameni cu iQ mai mic decât Durbacă. „Ştiu, teza noastră era imposibilă. Practic, ne propuseserăm să demonstrăm că aerul de pe Terra nu e respirabil sau ceva de genul ăsta. Dar noi am crezut în această teză şi am muncit pe brânci pentru că ştiam că e aşa. Simţeam că avem dreptate”, a declarat Vasile Corcoduş, şeful cercetătorilor. După mai mulţi ani, în care au încercat în van tot felul de algoritmi de calcul şi teoreme, cercetătorii au apelat la o soluţie simplă. „Am întors teza pe toate feţele. Nici nu ştiam cum să o mai dăm. Dar, până la urmă, unul a avut o idee genială. A zis aşa: "Cum de a stat Durbacă primar atâta vreme? Păi l-au votat oamenii, nu? Deci oamenii care l-au votat de mai multe ori au IQ mai mic decât Durbacă, nu? Logic"”, şi-a prezentat Vasile Corcoduş demonstraţia. Simplu şi la obiect: qed.

Contracandidaţii lui Durbacă nu intră în panică: "Până şi Cristache l-ar bate"

Anunţul candidaturii lui Eugen Durbacă la Primăria Galaţi nu i-a neliniştit pe ceilalţi candidaţi. Cei mai mulţi s-au arătat dezinteresaţi de această veste, iar unii chiar au râs de Durbacă. „Să facă ce vrea!”, a comentat Marius Stan. „Cine? Eugen Durbacă? Nu ştiu. Nu am auzit de el. A fost primar în Galaţi? Mă mir. Eu nu îl ştiu, că sunt prea tânăr. Eu îl ştiu doar pe Dumitru Nicolae”, a spus şi Nicuşor Ciumacenco. „Da, tremur de frică, nu vedeţi? Cum să fie Durbacă o ameninţare pentru noi? Pentru mine sigur nu e, că eu ştiu să lucrez cu aşa ceva, am în spate experienţa de la Ecosal”, a spus Ionuţ Pucheanu. „Eugen Durbacă nu mai sperie pe nimeni. Este depăşit, oamenii nu au cum să îl voteze. Din punctul meu de vedere, este doar un iepure aruncat în cursa electorală, care trebuie să mai ia nişte voturi de ici, de colo, ca să iasă cine trebuie. Dacă ar candida unu la unu cu fiecare dintre noi, ar pierde de fiecare dată. Vă garantez eu. Până şi Cătălin Cristache ar scoate un scor mai bun decât Eugen Durbacă”, a declarat Cătălin Cristache.

Tyrannosaurus Sex

Pamflet în versuri

Doi timpi şi trei mişcări (un cuplu perfect)

Amanta mea-i membrană de partid,

inteligentă ca o hotărâre

când vrem să punem Ţara pe chituci...

şi Patria s-o punem pe târâre!

 

Mai mare dragul să te uiţi la ea:

figură de şedinţă ordinară,

cam şleampătă, dar încă tare-n gât,

ca o maşină de făcut gargară!

 

Ne întâlnim după regulament,

după statut...flirtăm după doctrină:

eu sunt pasiv, încet, perete, zid...

şi ea-i activă ca o bormaşină!

 

Parol... şi eu sunt membru de partid...

(altfel, o pierd! în alt fel nu se poate!)...

şi sunt adeptul votului de blam

când simt că ia cuvântul pe la spate

 

şi pune la-ndoială ce-a gândit

şi-a spus deşteptul nostru preşedinte...

(un sconcs grăsan, perfid, libidinos)...:

tot înapoi, cu faţa înainte!...

 

Un membru şi-o membrană de partid

(cuplu perfect): bielă-manivelă...

trădare în doi timpi şi trei mişcări...

un paralel pierdut pe-o paralelă!

                           Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Grup de gălăţeni care îl aşteaptă pe Durbacă la Primărie

Viitorul lui Durbacă, similar cu trecutul gălăţenilor

Durbacă a anunţat primele măsuri

„Dărâm parcurile şi pun înapoi toate garajele”

Eugen Durbacă a anunţat deja care vor fi primele măsuri pe care le va lua în calitate de nou/vechi primar al Galaţiului. „Evident, aşa cum se aşteaptă toată lumea, voi repara greşeala pe care a făcut-o actuala administraţie. Normal că voi pune garajele înapoi unde au fost. Voi dărâma toate parcurile care s-au construit şi voi pune la loc toate garajele, exact aşa cum au fost până acum patru ani. Garajele le voi da celor care le-au avut, fără niciun fel de cheltuială. Oamenii trebuie să îşi primească înapoi proprietatea. Practic, voi face dreptate”, a anunţat Eugen Durbacă.

Candidatul ALDE se gândeşte chiar să meargă mai departe. „Mă uitam, de exemplu, în Micro 19, unde s-a făcut grozăvia aia de parcare şi prostia aia de parc. Am văzut că sunt vreo trei şcoli şi două grădiniţe în zonă. Mie mi se pare că ocupă locul degeaba. Mă gândesc chiar să le dărâm pe toate şi să facem garaje şi pe locul lor. Până la urmă, vorbim despre bunăstarea oamenilor, nu?”, a completat Eugen Durbacă.

Garaj Mahal

Durbacă va repara toate greşelile făcute de Stan

"Voi acorda despăgubiri pentru murăturile stricate"

Eugen Durbacă nu este hotărât doar să repună garajele la locul lor, ci să acorde şi despăgubiri în bani pentru toţi cei care au avut de suferit de pe urma deciziei abuzive a lui Marius Stan. „Nu doar că le vom da oamenilor garajele înapoi, ci vom calcula şi despăgubiri pentru toate murăturile care li s-au stricat în debara de la data la care li s-a dărâmat garajul şi până astăzi. Trebuie să se facă o dată dreptate în acest oraş. Va fi o cheltuială în plus pentru bugetul municipalităţii, recunosc, dar când e vorba despre drepturile oamenilor nimic nu e prea scump”, a spus Durbacă. Potrivit platformei electorale a lui Durbacă, cei care au avut garaje trebuie să vină la Primărie cu o pătlăgică şi un castravete împuţit, după care li se va da pe loc cât 100 de lei de murătură.

„Mi se pare o decizie înţeleaptă. Eu, de exemplu, de când am rămas fără garaj, trebuie să mănânc doar varză proaspătă frecată cu sare şi cu oţet. Nici nu mai ştiu ce gust are pătlăgica la masa de Paşti”, a spus Relu Tărtăcuţă, fost deţinător de murături în garaj.

MurătUra şi la Gară!

Colegii parlamentari îi doresc lui Durbacă să fie primar:

„Îl susţinem, că altfel se întoarce la Senat”

Eugen Durbacă nu are doar susţinerea colegilor de partid şi a gălăţenilor care i-au cerut să se reîntoarcă în fruntea Primăriei din Galaţi. Durbacă este sprijinit de toţi parlamentarii români, indiferent de culoarea lor politică. „Evident că ne dorim ca Durbacă să câştige alegerile locale. Altfel, există riscul să revină alături de noi în Parlament. E un risc pe care nu putem să ni-l asumăm, aşa că îi rugăm pe gălăţeni să se gândească un pic şi la noi, atunci când vor vota. Ştiu, le cerem să fie altruişti, dar şi noi suntem oameni, până la urmă”, a spus vicepreşedintele Senatului, Teodor Atanasiu.

Eugen Durbacă le-a mulţumit public pentru susţinere. „Le mulţumesc şi îi rog să facă şi câte o donaţie pentru campania mea. Altfel, cine ştie... poate nu o să îmi doresc chiar atât de mult să câştig”, le-a răspuns Eugen Durbacă.

Eugen la Senilat!

Durbacă ar vrea ca Stan să apuce să facă tunelul

„Aş da o mie de autorizaţii pentru chioşcuri”

Eugen Durbacă şi-ar dori ca actualul primar, Marius Stan, să îşi ducă la îndeplinire promisiunea de a face tunel pe sub Dunăre. Şi asta nu pentru că îşi doreşte o legătură cu Tulcea (dovada este faptul că nu a mişcat un deget pentru pod), ci pentru că ar fi mai multe spaţii comerciale pentru care ar putea să dea autorizaţii. „Vă daţi seama câte chioşcuri se pot face în tunel? Meserie! Dau autorizaţii pentru toată lumea, evident, contra unei sume modice”, a explicat Durbacă.

Potrivit unor surse, candidatul ALDE chiar şi-a cumpărat o maşină nouă, pe capota căreia să dea aceste autorizaţii. „Am şi pixul pregătit, totul va merge ca pe roate”, le-a spus Durbacă unor apropiaţi.

Tunelu' lui Bunelu'

Explicaţiile specialiştilor:

"Nu îşi aminteşte că a mai fost primar"

Specialiştii în comunicare publică au încercat să găsească o explicaţie pentru faptul că Durbacă îşi doreşte să ajungă primar. „Probabil că nu îşi aminteşte că a mai fost primar în Galaţi. La vârsta lui, e absolut normal”, a spus Aurel Cazan, specialist în comunicare.

Clinica de Geriatrie

Durbacă şi-a anunţat sloganul pentru campanie

„Bine aţi venit în Noul Garaj”

Eugen Durbacă şi-a stabilit deja şi noul slogan pentru campania electorală. Potrivit staffului său de campanie, sloganul este „Noul Garaj”. „Garajul este principala promisiune a lui Durbacă, deci era normal. Rămâne să vedem dacă nu ne acuză Marius Stan de plagiat”, a spus Durbacă.

Nourul Galaţi


Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 2899 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Aprilie 2016 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.