Lipsă de bun simţ şi civilizaţie. ”Tradiţia” GUNOAIELOR pe spaţiul verde

Lipsă de bun simţ şi civilizaţie. ”Tradiţia” GUNOAIELOR pe spaţiul verde
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cum vine primăvara şi dă un pic soarele, cum se umplu parcurile şi pădurile de gălăţeni puşi pe "grătărit". Nimic nou, doar că picnicul se lasă mai mereu cu maldăre de gunoaie. Din păcate, gălăţenii recidivează la acest capitol. Petextând de obicei că nu au unde să-şi arunce resturile, le lasă cu nesimţire în iarbă, în loc să le adune într-o pungă şi să le arunce în cel mai apropiat tomberon.

Ne dorim să mergem cu familia într-un loc cu iarbă, în mijlocul naturii, dar odată ajunşi acolo constatăm cu tristeţe că nu ne putem bucura de aer curat şi de relaxare. Pungi, PET-uri, fecale, chiştoace de ţigări sau cartoane, toate sunt împrăştiate la voia întâmplării. După "petrecere", gălăţenii au avut grijă să îşi lase amprenta asupra oricărui petic de verdeaţă din oraş sau din apropierea lui, chiar dacă cei prinşi sunt amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

Oare chiar le este atât de greu oamenilor să strângă în urma lor? Mizeria din jur nu le dă de gândit? Oare ce-i poate face să înţeleagă că distrug natura şi nu vor mai avea unde să meargă să se relaxeze?

Citit 1432 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Aprilie 2016 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.