Tehnologia ne ocupă prea mult timp din viaţă

Tehnologia ne ocupă prea mult timp din viaţă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Când lumea vorbeşte despre dependenţa de smartphone, ne dăm ochii peste cap şi continuăm să derulăm absenţi pe pagina de Facebook. Cu toate astea, această dependenţă este cât se poate de reală, iar un nou studiu arată cât de departe am fi în stare să mergem pentru că telefonul să fie mereu în preajma noastră. 

Un experiment, în cadrul căruia participanţii au fost rugaţi să clasifice, în ordinea importanţei, oamenii şi obiectele din viaţa lor, a arătat că mulţi  dintre noi îşi evaluează smartphone-ul drept mai important sau la fel de important decât prietenii apropiaţi.

Rezultatul experimentului, derulat de universităţile din Würzburg şi Nottingham Trent, la solicitarea Kaspersky Lab, arată că smartphone-urile sunt pe cale să depăşească prietenii, ca importanţă.

În cadrul experimentului, participanţii au fost rugaţi să aşeze pe o tablă de şah imagini reprezentând diferite persoane şi obiecte din viaţa lor, în raport cu ei înşişi.

Aproape o treime dintre participanţi (29 la sută) au spus că smartphone-ul lor este la fel de important sau mai important decât părinţii lor, iar unul din cinci participanţi şi-a apreciat dispozitivul digital drept la fel de important sau chiar mai important decât partenerul de viaţă.

În ciuda faptului că acordă atâta importanţă dispozitivelor, ca sursă de distracţie, informare sau păstrare de date, participanţii la un experiment ajutător au împărtăşit bucuroşi Pin-ul telefonului atunci când au fost rugaţi, punându-şi în pericol toate datele personale şi informaţiile delicate.        

Citit 1250 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2016 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.