Un pompier gălăţean salvează vieţi chiar şi dincolo de moarte

Un pompier gălăţean salvează vieţi chiar şi dincolo de moarte
Explicaţie foto deschidere: Colonelul Liviu Vârlan, ţinând poza subalternului decedat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

 

Deşi dispărut mult prea devreme dintre noi, plutonierul major Remus Laurenţiu Belinţan trăieşte acum prin cei cărora le-a oferit o nouă şansă la viaţă

Remus Laurenţiu Belinţan, un pompier în vârstă de 42 de ani angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, a făcut un accident vascular cerebral în timp ce alerga pe Faleză, săptămâna trecută. Timp de o săptămână, medicii de la Spitalul Judeţean Galaţi au reuşit să-l ţină în viaţă, cu ajutorul aparatelor. Joi seară însă, doctorii i-au declarat decesul. Familia sa şi-a dat acceptul pentru prelevarea de organe, astfel încât Remus Laurenţiu Belinţan continuă să salveze vieţi chiar şi dincolo de moarte.

"A fost un om excepţional"

Fratele său povesteşte că pompierul se afla în timpul liber, vinerea trecută, atunci când a mers la alergat pe Faleză. I s-a făcut rău, motiv pentru care a anunţat-o pe soţia sa, imediat ce a ajuns acasă. Soţia a anunţat la rândul său ambulanţa. "La spital s-au făcut manevre, tot ce a trebuit, şi s-a descoperit o hemoragie gravă a creierului, aproape de trunchiul cerebral. Din acel moment ni s-a spus că avea şanse foarte mici. Ştiu de la colegi că i-ar fi plăcut să-şi doneze organele. Soţia lui şi mama noastră au decis că donarea poate avea loc. Dumnezeu să le ofere sănătate celor trei persoane care au primit organele. Ne-ar plăcea, deşi ştiu că este foarte greu, să luăm legătura cu cei care au primit organele. Primii doi ani am lucrat împreună. După aceea, ne-am schimbat turele. A fost un om excepţional, un paramedic foarte bun", a spus Alexandru Rizea, fratele pompierului decedat.

Prelevarea de organe efectuată, vineri dimineaţă, de două echipe medicale din Bucureşti şi din Iaşi este o premieră şi pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi. Ficatul şi unul dintre rinichi au ajuns la Iaşi, iar cel de-al doilea rinichi, la Bucureşti. ”Medicii veniţi de la Bucureşti şi de la Iaşi au primit tot sprijinul din partea medicilor de la spitalul din Galaţi“, a precizat Mihaela Debita, managerul Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi.

Curaj şi devotament

Colegilor plutonierului major Remus Laurenţiu Belinţan nu le vine să creadă nici acum ce s-a întâmplat. Ieri, în curtea ISU Galaţi, sirenele maşinilor de intervenţie au fost pornite timp de câteva minute, în semn de reculegere în memoria colegului pierdut. ”Am luptat împreună şi am îndeplinit nenumărate misiuni. Ne este dificil acum să vorbim despre el la trecut. De zece ani îi eram comandant şi întotdeauna a acţionat ireproşabil”, a povestit colonelul Liviu Vârlan.

Potrivit maiorului Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Remus Laurenţiu Belinţan a fost permanent în prima linie, participând acolo unde a fost nevoie de el. "Din păcate, a plecat prea devreme la ceruri. Ne-a lăsat un mesaj prin gestul lui. Să nu se precupeţească niciun efort, dăruind viaţă, salvând vieţi, dincolo de moarte. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndoliate. Curaj şi devotament (deviza pompierilor - n.r.)”, a spus şi Eugen Chiriţă.

Explicaţie foto deschidere: Colonelul Liviu Vârlan, ţinând poza subalternului decedat

Citit 3833 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2016 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.