Întâlnire de neuitat/ Să te trezeşti cu primarul lângă tine, în autobuz

Întâlnire de neuitat/ Să te trezeşti cu primarul lângă tine, în autobuz
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Serios, cum ar fi să călătoriţi cu autobuzul şi, la o staţie, să se aşeze lângă dumneavoastră, pe scaun, tocmai primarul? Şi să nu fie vorba de vreo acţiune electorală, cu presă şi operatori tv, ci un fapt cât se poate de obişnuit. De o asemenea experienţă memorabilă, relatată de platforma Iniţiativa pentru o Justiţie Curată a avut parte Mihai Danţiş, un vrâncean care munceşte în Londra. Lângă românul nostru, în autobuz, s-a aşezat tocmai primarul Londrei, Sadiq Khan. După ce şi-a făcut un selfie cu demnitarul şi i-a adresat mai multe întrebări, românul a povestit pentru Justiţie Curată cum l-a perceput pe edilul Londrei: "L-am simţit foarte apropiat de cetăţeni, ca cetăţean cred că e important să asculte problemele tuturor. Mi-a răspuns sincer la întrebările pe care i le-am adresat. Cred că edilii noştri ar trebui să înveţe multe de la el, chiar e un exemplu.

Ca vrâncean, da, aş vrea ca Oprişan şi restul politicienilor să folosească mijloacele de transport în comun, nu limuzinele de sute de mii de euro. Iar ca cetăţean român, aş vrea ca toţi cei care ne conduc să aibă o viaţă normală, ca noi, cei de rând, care îi votăm. Da, e o apropiere, pentru că nu îi vedem în bolizi de lux şi păziţi până în dinţi. Sadiq era singur în autobuz, nu îl păzea nimeni, mai mult, am avut senzaţia că nu l-ar ataca nimeni, ba, din contră, l-ar iubi, s-ar poza cu el. Mi-am dat seama că nu îi e teamă printre noi, ăştia de rând... E o constatare care îţi dă forţă, ţie, ca om de rând. Să te poţi trezi oricând cu primarul Londrei lângă tine, pe scaun, în autobuz, e ceva extraordinar!”, a mărturisit vrânceanul.

Şi ai noştri merg cu tramvaiul!

Revenind din Londra pe meleagurile noastre gălăţene, trebuie să ne reamintim că s-a împlinit un an de la ultima călătorie oficială a autorităţilor locale cu un mijloc de transport în comun. A fost vorba de tramvaiul care a inaugurat reluarea curselor pe Viaduct, cu care s-au plimbat, demonstrativ, cu tot cu presă, fostul primar Marius Stan, viceprimarul Florin Popa, city managerul Aurel Vlaicu, directorul Transurb, Genica Totolici, şi reprezentantul ArcelorMittal, Ionel Borş.

Citit 8087 ori Ultima modificare Luni, 11 Iulie 2016 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.