A doua selecţie pentru Şcoala de Ucenici ArcelorMittal

A doua selecţie pentru Şcoala de Ucenici ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Miercuri, 7 septembrie, începând cu ora 10,00, la sediul AJOFM Galaţi, va avea o nouă sesiune, a doua, din cadrul proiectului de promovare a Şcolii de Ucenici de pe platforma combinatului gălăţean, proiect ajuns la a treia ediţie şi derulat în parteneriat cu ArcelorMittal.

În condiţiile în care combinatul gălăţean oferă aproximativ o sută de viitoare locuri de muncă, la precedenta selecţie, cea din 19 august, doar vreo douăzeci de tineri s-au arătat interesaţi, motiv pentru care reprezentanţii ArcelorMittal şi ai AJOFM au decis să organizeze o a doua întâlnire de selecţie. "Acum va fi altfel, schimbăm foaia. Vin mulţi şomeri la viză şi-i vom direcţiona pe tineri, pentru că, totuşi, există în această perioadă mai multe oferte bune de locuri de muncă: aceasta de la Combinat, cele trei firme din Arad care vor să angajeze chiar şi trei sute de muncitori necalificaţi, mai este şi oferta de la Invictus (fosta Adina SRL)…", a declarat Cezar Năstase, directorul executiv al AJOFM Galaţi.

Aşa cum a afirmat managerul proiectului Şcoala de Ucenici, Marius Solomon, aceasta reprezintă o oportunitate pentru aproximativ o sută de absolvenţi de liceu tehnic sau şcoală profesională, cu specializarea electrică, mecanică sau electromecanică, de a învăţa muncind. Timp de şase luni, ei vor beneficia de toate drepturile unui muncitor calificat din combinat: salariu, bonuri de masă, bonusuri şi prime acordate prin contractul colectiv de muncă în această perioadă, concediu de odihnă, asigurare medicală etc. După cele şase luni, ucenicii vor da o testare, iar cei care o vor trece vor lucra încă un an, sub îndrumarea mentorilor. Atunci când vor dovedi că au devenit autonomi, adică se pot achita singuri de sarcinile primite, vor fi angajaţi pe perioadă nedeterminată. Pentru toţi ucenicii care vor fi selectaţi, prima zi de muncă va fi 1 noiembrie.        

Citit 1697 ori Ultima modificare Vineri, 02 Septembrie 2016 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.