FEN îi apără pe absolvenţii de la „Spiru Haret”

FEN îi apără pe absolvenţii de la „Spiru Haret”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Andronescu se consideră mai presus de lege” *

Federaţia Educaţiei Naţionale a trimis joi o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în care îl acuză pe ministrul Educaţiei că nu a tratat în mod egal toţi candidaţii care au participat la examenul de titularizare din acest an.

„Ecaterina Andronescu se consideră mai presus de lege, luând o decizie înainte de finalizarea controlului şi de pronunţarea instanţelor abilitate. Absolvenţii de la Universitatea «Spiru Haret» au fost discriminaţi de două ori. În primul rând, aceştia nu au fost primiţi la examenul de titularizare în baza unei hotărâri luate înainte cu câteva ore de susţinerea acestuia, iar în al doilea rând, în judeţele unde totuşi absolvenţii Spiru Haret au susţinut şi promovat examenul de titularizare, aceştia nu au putut primi posturi deoarece ministerul a modificat aplicaţia IT astfel încât să nu poată fi repartizaţi”.

„Ceea ce a făcut ministrul Educaţiei este clar o discriminare şi o încălcare flagrantă a legii, cu atât mai mult cu cât în declaraţiile ulterioare, fără nici un fel de nuanţare, a spus că diplomele emise de Spiru Haret sunt valide până la terminarea controlului. Prin deciziile luate, doamna Andronescu perpetuează starea de haos şi de incertitudine într-un sistem deja bulversat de promisiuni neonorate şi de imixtiunea permanentă a politicienilor”.

„Presupuse ilegalităţi  de la o universitate, fie ea şi privată, nu pot fi rezolvate prin încălcări grave ale legii şi ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Toţi cei care au încălcat legea în această situaţie vor trebui să răspundă în faţa instanţelor abilitate dacă vrem ca România să continue să mai fie stat de drept. În acest cadru se situează şi luările de poziţie ale unor candidaţi la Preşedinţia României, ca şi reacţia întârziată a primului ministru”, a declarat Constantin Ciosu (foto), secretar general FEN. 

La Galaţi, 47 de absolvenţi de ID ai Universităţii „Spiru Haret” n-au putut participa la examenul de titularizare. Zece dintre aceştia au depus memorii la ISJ Galaţi, prin care se arătau nedreptăţiţi de faptul că absolvenţi cu aceleaşi diplome sunt deja titularizaţi şi lucrează în sistem de cel puţin un an de zile, iar ei nici n-au putut măcar participa la concurs.

În alte zone ale ţării, absolvenţii de la „Spiru Haret” au dat în judecată inspectoratele şcolare şi Ministerul Educaţiei şi solicită repetarea examenului de titularizare.

Citit 1486 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.