N-a rezistat decât un weekend | Pe strada Tecuci, ASFALTUL proaspăt turnat a fost spart
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

N-a rezistat decât un weekend | Pe strada Tecuci, ASFALTUL proaspăt turnat a fost spart
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

„Vineri au terminat de asfaltat strada Tecuci, astăzi au spart-o din nou”, a fost sesizarea primită din partea unui cititor al ziarului „Viaţa liberă”. Curioşi să aflăm dacă Dorel şi-a făcut de lucru şi pe artera cu pricina, am descins la faţa locului. Fix în faţa halei de flori, un grup de muncitori pe ale căror veste reflectorizante scria Lemancons se ocupau de o groapă proaspăt săpată. Trei stăteau în jurul ei, un altul, coborât în groapă, le povestea cum stă treaba.

De la gălăţenii din zonă am primit din nou confirmarea că vineri se turnase un strat de asfalt, iar luni s-a spart în zona unei canalizări cu probleme, care se tot înfundă. Desigur, se ridica întrebarea, de ce nu s-a rezolvat problema canalizării înainte de asfaltare?

Biroul de presă al Primăriei Galaţi ne-a comunicat că pe strada Tecuci nu a fost turnat încă ultimul strat de asfalt, tocmai pentru a verifica lucrările executate. Şi că acum s-a intervenit în zona unei guri de scurgere.

Reamintim că modernizarea arterei Tecuci, între străzile Traian şi 1 Decembrie 1918, este finanţată cu bani împrumutaţi de Primăria Galaţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Lucrarea a fost câştigată de SC Tancrad SRL Galaţi, cu o ofertă de 24,8 milioane lei (fără TVA). Investiţia presupune reabilitarea reţelelor subterane de apă şi canalizare, desfiinţarea liniilor de tramvai, reabilitarea infrastructurii rutiere (carosabil, trotuare, marcaje), înnoirea mobilierului urban, înnoirea reţelei de iluminat stradal.

Citit 13689 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.