N-a rezistat decât un weekend | Pe strada Tecuci, ASFALTUL proaspăt turnat a fost spart

N-a rezistat decât un weekend | Pe strada Tecuci, ASFALTUL proaspăt turnat a fost spart

Foto ”Viața liberă”, Marius Negri
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
10 comentarii


„Vineri au terminat de asfaltat strada Tecuci, astăzi au spart-o din nou”, a fost sesizarea primită din partea unui cititor al ziarului „Viaţa liberă”. Curioşi să aflăm dacă Dorel şi-a făcut de lucru şi pe artera cu pricina, am descins la faţa locului. Fix în faţa halei de flori, un grup de muncitori pe ale căror veste reflectorizante scria Lemancons se ocupau de o groapă proaspăt săpată. Trei stăteau în jurul ei, un altul, coborât în groapă, le povestea cum stă treaba.

De la gălăţenii din zonă am primit din nou confirmarea că vineri se turnase un strat de asfalt, iar luni s-a spart în zona unei canalizări cu probleme, care se tot înfundă. Desigur, se ridica întrebarea, de ce nu s-a rezolvat problema canalizării înainte de asfaltare?

Biroul de presă al Primăriei Galaţi ne-a comunicat că pe strada Tecuci nu a fost turnat încă ultimul strat de asfalt, tocmai pentru a verifica lucrările executate. Şi că acum s-a intervenit în zona unei guri de scurgere.

Reamintim că modernizarea arterei Tecuci, între străzile Traian şi 1 Decembrie 1918, este finanţată cu bani împrumutaţi de Primăria Galaţi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Lucrarea a fost câştigată de SC Tancrad SRL Galaţi, cu o ofertă de 24,8 milioane lei (fără TVA). Investiţia presupune reabilitarea reţelelor subterane de apă şi canalizare, desfiinţarea liniilor de tramvai, reabilitarea infrastructurii rutiere (carosabil, trotuare, marcaje), înnoirea mobilierului urban, înnoirea reţelei de iluminat stradal.

Citit 13111 ori Ultima modificare Joi, 06 Octombrie 2016 00:33

10 comentarii

 • postat de dorin52 Miercuri, 05 Octombrie 2016 17:46 89.137.227.*** Link la comentariu
  0
  6

  Mai meseriasilor de la Primarie, cum naiba mai aveti tupeul sa iesiti in lume, cum adica, nu s-a turnat asfaltul final ca sa se faca verificarile? Ce verificari, ati vazut dupa turnarea primului strat ca ceva nu e in regula? Dar de ce nu s-a verificat inainte de a se turna acest strat? Cine plateste materialele si manopera aferente acestei lucrari? Tot noi, nu? Sa scoateti banul din buzunarul vostru sa platiti, ca noi nu avem nici o vina ca sunteti incapabili sa gestionati lucrarile necesare orasului!

  Raportează
 • postat de florin Miercuri, 05 Octombrie 2016 17:45 79.116.111.*** Link la comentariu
  0
  4

  pacat ca se scot liniile de tramvai. Desfiintam transportul ecologic pentru a avea un transport poluant. Pacat, mare pacat, si rusine celor din primarie care nu promoveaza un transport curat

  Raportează
 • postat de TEUTONUL Miercuri, 05 Octombrie 2016 16:36 82.78.127.*** Link la comentariu
  2
  7

  Să-ți facă acasă așa ceva, un ”Dorel” plătit din leafa trudită. Nu-i dai la moacă? Dar, în realitate, cu banul public este invers.
  Parcă-i văd în toată splendoarea nesimțirii lor, argumentând abordarea ”doreliană” a covorului asfaltic.
  Suntem cumva într-un ireversibil proces de tâmpire?

  Raportează
 • postat de Moi Miercuri, 05 Octombrie 2016 16:22 84.117.42.*** Link la comentariu
  1
  7

  Ce ne poate spune Biroul de presa din Primarie despre canalizarile din curtea Liceului de arte? Asteptam raspunsul direct pe teren. Fara balti in curtea scolii domnilor.

  Raportează
 • postat de Marius Ionascu Miercuri, 05 Octombrie 2016 12:07 213.218.53.*** Link la comentariu
  2
  18

  a castigat PSDeu ... se schimba bordurile...

  iliescu traieste in continuare...

  Raportează
 • postat de VIZANTEA Miercuri, 05 Octombrie 2016 11:12 81.12.149.*** Link la comentariu
  2
  17

  Oamenii din Primarie sunt total incompetenti in frunte cu Primarul, ales cu legimitatea minima!
  Sunt lucrari de peste 10 ani in acest oras, mai ales in cartiere, unde nu s-au receptionat lucrarile decat in birou. Nici vorba de Diriginti de santiere la vremea aceea. Habar nu au de legislatia din domeniul calitatii in constructii.
  Ar trebui trasi toti la raspundere, iar anual sa se faca o evaluare reala a competentei acestora!

  Raportează
 • postat de DOREL Miercuri, 05 Octombrie 2016 11:04 109.99.225.*** Link la comentariu
  2
  16

  Deci facem strazi de la zero si le facem fara benzi ptr. biciclisti. Si nu ma refer la doua dungi cu vopsea trase pe trotuar. Alo, Primaria Galati, in ce secol ai ramas?

  Raportează
 • postat de Terente Miercuri, 05 Octombrie 2016 10:36 86.34.180.*** Link la comentariu
  1
  13

  Pai nu-i aceiasi firma care ar fi trebuit din luna aprilie sa se apuce de treaba la strada din curtea fostei Politii de frontiere de la Turn?
  Niste nevolnici platiti sa taie frunza la caini. Pute a coruptie la nivel baban; DNA Galati ce puii mei face?!

  Raportează
 • postat de Nicu Miercuri, 05 Octombrie 2016 07:49 78.96.253.*** Link la comentariu
  1
  28

  Obisnuiti-va cu astfel de știri, cu noua conducere a Galatiului numai de astfel de cheltuieli vom avea parte in următorii 4 ani: demolări si turnări de asfalt intr-o continua munca de Sisif, iar orașul se va duce încet si sigur de rapa. Desigur, firmele abonate la bani publici vor prospera

  Raportează
 • postat de Mai reflectati! Miercuri, 05 Octombrie 2016 06:48 78.96.253.*** Link la comentariu
  0
  26

  Hm! Pai nu-i Dorel de la Tancrad?!

  Numai Doreli are orasul asta, dar pe primul loc sunt cei de la Ecosal, apoi de la ADP, si lista poate fi completata...

  Problema este ca acesti corifei ai prostiei sunt platiti din bani publici, si necazul este si mai mare cand te gandesti ca muncitorii aia au revenit asupra lucrarii,fiind coordonati de ingineri,facuti in fuga calului, care nu stiu meserie, mare majoritate nu stiu sa se uite intrun proiect.

  Oare dirigintii de santier din primarie, cum vad aceste aspecte, si cum taxeaza constructorul!?Sau or fi aceeasi diriginti care au supervizat asfaltarea trotuarului de la ag. CFR, unde au facut contrapanta, apa se aduna la perete, in loc sa se scurga la canalizare, asfaltare facuta de Ecosal, sub directorul, azi primarul Pucheanu.

  Si comedia asta o sa continuie in acest oras, avand formatia completa de Doreli, cu primarul in frunte!

  Mie mi-ar crapa obrazul de rusine domnule Pucheanu, avand in vedere ca toate aceste nereguli sunt in curtea primariei!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.