Începe distribuţia de CORN și MĂR în şcoli. AFLĂ ce se întâmplă cu LAPTELE pentru elevi

Începe distribuţia de CORN și MĂR în şcoli. AFLĂ ce se întâmplă cu LAPTELE pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La o lună după ce s-au întors la cursuri, elevii gălăţeni (care beneficiază de programele guvernamentale) vor primi, în sfârşit, corn şi măr. Distribuţia celor două produse în unităţile de învăţământ va începe în cursul săptămânii viitoare, a dat asigurări preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea. Reprezentantul CJ ne-a declarat totodată că pe băncile elevilor va ajunge şi laptele, însă din perioada 18-20 octombrie, întrucât procedura de achiziţie abia s-a încheiat şi mai este nevoie de câteva zile alocate contestaţiilor, aşa cum spune legea. După încheierea acestei perioade, CJ va anunţa şi câştigătorul licitaţiei. În judeţul Galaţi, 59.000 de elevi beneficiază de programul "Cornul şi Laptele", iar 48.000 de elevi de cel care încurajează consumul de fructe proaspete în şcoli.

Fructul ajunge şi la preşcolari

În viitorul apropiat, fructe le vor fi distribuite nu doar copiilor din clasele I-VIII, cum se întâmplă acum, ci şi preşcolarilor din grădiniţe de stat şi particulare acreditate, cu program normal de patru ore. Decizia a fost adoptată, săptămâna aceasta, de Guvern. În prezent, grupul-ţintă al Programului include elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat autorizat/acreditat, extins ulterior şi la elevii din clasa pregătitoare. Decizia, care se aplică începând cu anul şcolar 2016-2017, a fost adoptată prin Ordonanţă de Urgenţă, şi este cuprinsă în măsura ”Copii sănătoşi la grădiniţă” a Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei, aprobat prin Memorandum la 19 iulie 2016.

"Prin extinderea acestui program la preşcolari, Executivul încurajează consumul de fructe proaspete de către copii. Pe de altă parte, măsura elimină inechităţile şi discriminarea dintre preşcolari şi şcolarii care urmează cursuri în aceleaşi unităţi de învăţământ. Extinderea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete reprezintă totodată o oportunitate pentru sectorul românesc de fructe în diversificarea şi dezvoltarea activităţilor de producţie şi comercializare", au precizat reprezentanţii Guvernului.

Fructele vor ajunge la preşcolari ceva mai târziu, întrucât autorităţile trebuie să studieze normele de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului, pentru a vedea dacă actualul distribuitor poate prelua, fără licitaţie, şi furnizarea de fructe în grădiniţe sau va fi nevoie de o nouă procedură de achiziţie.

Citit 3311 ori Ultima modificare Duminică, 09 Octombrie 2016 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.