Colegiul „Alecsandri”, între primele trei licee din ţară

Colegiul „Alecsandri”, între primele trei licee din ţară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gala „Zece pentru România” şi-a desemnat câştigătorii luni seară * Instituţia şcolară gălăţeană, recunoscută şi la nivel naţional *

Luni seara, Ateneul Român din Bucureşti, Gala „Zece pentru România”, transmisie în direct la Realitatea TV.

Între politicieni versaţi, jurnalişti cu state vechi, actori îndrăgiţi, interpreţi adoraţi, oameni de afaceri prosperi, sportivi de renume – de regulă figuri publice şi personalităţi mediatizate, directorii celor mai bune zece licee din ţară erau, practic, nume fără rezonanţă.

Asta poate şi pentru că este prima dată când o instituţie realizează un astfel de top. Ei au fost acolo ca o mărturie vie pentru excelenţa în educaţie şi pentru munca aproape tăcută a zecilor de elevi şi de cadre didactice din comunitatea pe care o reprezentau.

Aşa au simţit şi cei doi directori ai Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, Vasile Ciuchină şi Cezar Gaiu, care s-au întors de la Bucureşti cu un binemeritat cadou pentru liceul lor.

Galaţiul, după Constanţa şi Alba Iulia

Dacă noi, gălăţenii, cunoaştem şi apreciem valoarea rezultatelor CNVA-ului, atunci nu putem decât să ne bucurăm că liceul cel mai bun din oraş este recunoscut şi la nivel naţional.

În topul realizat de Realitatea TV, colegiul gălăţean s-a clasat al treilea, după C.N. „Mircea cel Bătrân” Constanţa (Trofeul de Excelenţă) şi C.N. „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia (locul al II-lea).

Deşi doar câştigătorii trofeului au luat cuvântul la gala de luni seara, toţi reprezentanţii şcolilor au urcat pe scena Ateneului la invitaţia gazdelor Melania Medeleanu şi Mihai Tatulici.

Impresii, la cald

„Dacă ţinem cont de context – în ţară sunt în jur de 1.000 de instituţii liceale –, să ne plasăm pe locul al treilea e o performanţă. Credem că punctul nostru forte este constanţa muncii oamenilor de la catedră”, ne-a declarat ieri Vasile Ciuchină, în timp ce se întorcea de la Bucureşti.

Acesta ne-a mai spus că ştia de rezultatele colegiului clasat pe primul loc şi, în mod special, de unul dintre proiectele lor cu NASA.

Tot telefonic, directorul adjunct al CNVA, Cezar Gaiu, ne-a spus că locul obţinut în clasamentul general pe ţară este o recunoaştere a muncii profesorilor din ultimii 12-13 ani.

„Chiar dacă în această perioadă am asistat în cancelarie la un schimb de generaţii, colectivul tânăr de profesori a preluat cu responsabilitate datoria de la catedră. O menţiune specială avem şi pentru elevi”.

„Am avut şansa unor tineri minunaţi, motivaţi pentru studiu şi performanţă. Categoric e un loc onorant pentru un liceu care reprezintă o comunitate atât de frumoasă şi de mare cum este Galaţiul”, ne-a declarat Cezar Gaiu.

Cei doi directori s-au întors la şcoală cu o distincţie înrămată, care le atestă performanţa la nivel naţional. Ambii au recunoscut că o astfel de clasificare, cel puţin în domeniul educaţiei, nu poate decât să îi motiveze suplimentar.

Gala, urmărită din Canada

Imediat după încheierea galei, directorii au început să primească felicitări cu duiumul. „A fost o surpriză plăcută ca la recepţia care a urmat să fim felicitaţi de patru absolvenţi ai liceului, invitaţi la gală. Au urmat telefoanele.

Am primit un telefon de felicitare chiar şi din Canada, de la un absolvent ai cărui copii au urmat tot CNVA-ul. Ne-a mai felicitat o fostă profesoară, transferată la Colegiul „Şaguna” din Braşov, şi familia prof. Brăilescu”, ne-a povestit directorul Vasile Ciuchină.

Explicaţie foto: Directorul Vasile Ciuchină, cu diploma care atestă nominalizarea colegiului gălăţean printre cele mai bune licee din ţară, distincţie semnată de preşedintele ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Educaţiei) şi de directorul general al Realităţii TV.

Citit 2936 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.