FOTO | Melancolie de toamnă și cum se numără PROMISIUNILE ELECTORALE

FOTO | Melancolie de toamnă și cum se numără PROMISIUNILE ELECTORALE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cerul e senin, păsările cântă vioi dis-de-dimineaţă, apa caldă din oraş mai are momente de ezitări, preţurile cresc, două-trei semafoare nu funcţionează..., pe scurt este o zi călduroasă şi liniştită de toamnă. Este stabilitate şi pace.

Toamna e un anotimp al melancoliei, o perioadă a anului în care tu - cel care citeşti - nu ai chef să faci sport, să mănânci sănătos sau să primeşti musafiri. Vrei să stai acasă, în pat, lipsit de griji şi de problemele cotidiene. Sună frumos, nu? Să fim serioşi, nu toamna e de vină, dacă afară erau 30 de grade sau ploua, dacă era zăpadă sau abia ieşeau, primăvara, gâzele la soare, probabil tot asta ai fi vrut să faci. Pentru tine, deci, nu se poate face nimic. Dar există şi gălăţeni care nu vor să stea acasă. Pentru ei, am făcut un periplu prin oraş, să vedem ce are de oferit Galaţiul în ultimele zile însorite ale anului 2016.

Sâmbătă şi duminică, respectiv  8 şi 9 octombrie, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” te invită în Sala Studio la spectacole pentru toate vârstele. Începând cu ora 19,00, ai şansa să vezi „Vânzătorul de vise”, în regia lui Eugen Făt şi capodopera „Îmblânzirea scorpiei” scrisă de William Shakespeare.

Deşi pare un lucru lipsit de originalitate, te poţi bucura de cele mai frumoase zile în această toamnă la o plimbare pe Faleză, în parc sau în orice alt colţ de natură. Afară este încă o temperatură agreabilă, aşa că te poţi bucura de priveliştea minunată a oraşului. Fă sport la aparatele de fitness în aer liber, aleargă, pescuieşte, joacă şah pe Aleea Domnească, citeşte un ziar... fă ceva!

Acum este şi sezonul pregătirilor pentru iarnă. Preţurile sunt ridicate, ca în fiecare toamnă. Se numeşte stabilitate. De câte ori ai trecut pe lângă o tarabă din piaţă sau o vitrină a unui magazin şi ţi-a plăcut foarte mult un produs? De câte ori ţi-ai permis să cumperi acest lucru? E minunat că trăieşti în România secolului XXI şi ai o gamă impresionantă de produse, dar nu toată lumea îşi permite să şi cumpere aceste mărfuri. Dar stai, este an electoral!

Toamna se numără bobocii, facturile şi... promisiunile partidelor politice în plină campanie electorală. În acestă toamnă vei asculta cuvinte de onoare la adresa ta, te vei simţi important, pentru că votul tău contează. Nu ezita, informează-te cât mai bine pe acest subiect. Ştii bine că lucrurile nu se vor schimba dintr-o dată, dar merită să încerci.

Cu bune, cu rele, gălăţenii nu se plictisesc la ei acasă. Este prea frumos afară ca să te plângi că nu ai un trai decent. Ai făcut asta tot anul! Uită pentru o zi de toate grijile şi bucură-te de vremea minunată de afară, căci se aşteaptă o iarnă mult prea friguroasă.

Citit 1664 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2016 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.