APEL pentru ”Salvarea Poştei Române” | Poştaşii au PICHETAT Prefectura Galați

APEL pentru ”Salvarea Poştei Române” | Poştaşii au PICHETAT Prefectura Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri la prânz, timp de jumătate de oră, aproximativ 50 de sindicalişti gălăţeni din Poşta Română au pichetat clădirea Prefecturii. Fără scandări şi fără „valuri”, doar cu pancarte pe care se putea citi „Vrem salarii decente” şi „Vrem condiţii de muncă”, pichetul de la Galaţi s-a înscris în seria acţiunilor similare organizate în toate oraşele mari din ţară, având ca obiectiv principal „Salvarea Poştei Române”.

Sindicaliştii fac apel la „Salvarea Poştei Române şi a celor 14.700 de salariaţi – din totalul de 26.000 – care au salariul lunar net sub 1.100 de lei. Facem apel la Salvarea Poştei Române de consecinţele devastatoare ale lipsei de performanţă a celor cinci echipe manageriale numite în ultimii opt ani de şase miniştri (până în 2015) asupra poştei – intrată în declin cronic, şi asupra salariaţilor aduşi la sapă de lemn. Facem apel la Salvarea Poştei Române de dezinteresul şi de lipsa de preocupare desemnate în ultimii opt ani în Consiliul de Administraţie şi în AGA a Companiei Naţionale Poşta Română. Cerem implicarea statului român în soluţii pentru îndreptarea situaţiei deosebit de grave în care a ajuns Poşta Română din cauza neimplicării membrilor CA, AGA, MCSI şi Guvernului în oprirea distrugerii Poştei Române, respectiv: conversia datoriilor acumulate sau capitalizarea companiei cu contravaloarea amenzilor aplicate companiei de statul român şi a pierderilor companiei, produse şi cu complicitatea sau din nepăsarea şi lipsa de implicare a statului; reglementarea corectă, de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a pieţei serviciilor poştale pentru ca CNPR să nu mai fie amendată din cauza acestui vid de reglementare întreţinut cu bună ştiinţă şi cu rea-credinţă de ANCOM; decontarea de către oricare dintre structurile statului român a costului suportat de Poşta Română pentru efectuarea serviciului universal”.

În opinia sindicaliştilor, „statul român care poate salva astăzi Poşta Română” şi căruia i se adresează apelul lor este format din Dacian Cioloş, Delia Popescu, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Horaţiu Anghelescu, secretar de stat în MCSI şi membru în CA al CNPR, Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei, precum şi PNL, PMP şi USR, „care susţin guvernul în Parlament şi în afara lui”.

Citit 1832 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 15:17

2 comentarii

 • postat de Un cititor
  Luni, 10 Octombrie 2016 09:44
  193.230.156.***
  Asa este, serviciile oferite de Posta Romana sunt dezastruoase. In primul rand, factorii postali nu au (macar) o zi pe saptamana in care sa distribuie corespondenta dupa amiaza, pentru a putea fi gasite la domiciliu persoanele care dimineata sunt la serviciu. Daca toti membrii familiei sunt salariati, nicio sansa de a primi corespondenta care se inmaneaza personal de la factor, ci trebuie sa te deplasezi la oficiul postal, si acela deschis numai dimineata (deci trebuie sa te invoiesti de la serviciu pentru aceasta). Apoi oficiile postale au o dotare depasita si, in plus, se mai hazardeaza sa faca si alte activitati (incasari de facturi, vanzari de diverse produse), asa ca ai de asteptat la ghiseu, nu gluma. Anul trecut am trimis catre o autoritate de stat o recomandata cu confirmare de primire. Mi-a venit raspunsul de la respectiva institutie, dar confirmarea de primire nu, desi platisem pentru asta !!! Deci...
  0
  0
  Raportează
 • postat de LIA
  Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 11:00
  5.13.242.***
  Cu toate demersurile lor daca nu isi schimba atitudinea fata de clienti poate sa ii inchida.
  Eu am vrut sa trimit un pachet cu posta romana, tocmai pentru ai sustine. Cand am ajuns la ghiseu o cucoana,acra, m-a luat l-a rost ca de ce nu am impachetat.Eu i-am explicat ca nu stiu procedura si sa ma ajute cu o coala si scoci sa impachetez, moment cand m-a trimis la plimbare si mi-a trantit si obiectul cu pricina. Eu banii pe un serviciu pot sa ii dau si altei firme care nu mai pui ca vine acasa si ti-l si impacheteaza si ajunge intr-o zi. Daca nu si-au respectat clientii au ajuns in situatia in care sunt.
  Sanatate sa stea acasa ca de astfel de servicii de 2 parale nu avem nevoie.
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.