APEL pentru ”Salvarea Poştei Române” | Poştaşii au PICHETAT Prefectura Galați

APEL pentru ”Salvarea Poştei Române” | Poştaşii au PICHETAT Prefectura Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri la prânz, timp de jumătate de oră, aproximativ 50 de sindicalişti gălăţeni din Poşta Română au pichetat clădirea Prefecturii. Fără scandări şi fără „valuri”, doar cu pancarte pe care se putea citi „Vrem salarii decente” şi „Vrem condiţii de muncă”, pichetul de la Galaţi s-a înscris în seria acţiunilor similare organizate în toate oraşele mari din ţară, având ca obiectiv principal „Salvarea Poştei Române”.

Sindicaliştii fac apel la „Salvarea Poştei Române şi a celor 14.700 de salariaţi – din totalul de 26.000 – care au salariul lunar net sub 1.100 de lei. Facem apel la Salvarea Poştei Române de consecinţele devastatoare ale lipsei de performanţă a celor cinci echipe manageriale numite în ultimii opt ani de şase miniştri (până în 2015) asupra poştei – intrată în declin cronic, şi asupra salariaţilor aduşi la sapă de lemn. Facem apel la Salvarea Poştei Române de dezinteresul şi de lipsa de preocupare desemnate în ultimii opt ani în Consiliul de Administraţie şi în AGA a Companiei Naţionale Poşta Română. Cerem implicarea statului român în soluţii pentru îndreptarea situaţiei deosebit de grave în care a ajuns Poşta Română din cauza neimplicării membrilor CA, AGA, MCSI şi Guvernului în oprirea distrugerii Poştei Române, respectiv: conversia datoriilor acumulate sau capitalizarea companiei cu contravaloarea amenzilor aplicate companiei de statul român şi a pierderilor companiei, produse şi cu complicitatea sau din nepăsarea şi lipsa de implicare a statului; reglementarea corectă, de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a pieţei serviciilor poştale pentru ca CNPR să nu mai fie amendată din cauza acestui vid de reglementare întreţinut cu bună ştiinţă şi cu rea-credinţă de ANCOM; decontarea de către oricare dintre structurile statului român a costului suportat de Poşta Română pentru efectuarea serviciului universal”.

În opinia sindicaliştilor, „statul român care poate salva astăzi Poşta Română” şi căruia i se adresează apelul lor este format din Dacian Cioloş, Delia Popescu, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Horaţiu Anghelescu, secretar de stat în MCSI şi membru în CA al CNPR, Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei, precum şi PNL, PMP şi USR, „care susţin guvernul în Parlament şi în afara lui”.

Citit 1912 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Octombrie 2016 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.