Prea puţini bani pentru asistenţa stomatologică… socială

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele şi vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din judeţul Galaţi, dr. Doina Ciocănaru şi dr. Mihaela Moisei, au făcut precizări în legătură cu o scrisoare pe care CMDR a transmis-o Casei Naţionale de Asigurări Sociale de Sănătate.

„În acest document, Colegiul Medicilor Dentişti analizează modul dezastruos în care CNAS a repartizat bugetul anului 2009, buget total necorespunzător asigurării unei asistenţe stomatologice în concordanţă cu Contractul-cadru în vigoare. Răspunsul CNAS a fost că bugetul nu poate acoperi toate cheltuielile şi implicit finanţarea asistenţei stomatologice a scăzut cu 28,4 la sută comparativ cu anul trecut. Cei mai afectaţi sunt, evident, copiii şi vârstnicii”, a mai precizat dr. Doina Ciocănaru.

Probabil că încet, încet, serviciile medicale stomatologice vor dispărea discret din lista celor decontate parţial prin asigurările sociale de sănătate în ciuda faptului că afecţiunile stomatologice netratate (în special din cauza sărăciei) pot avea efecte devastatoare asupra stării generale de sănătate.

Citit 654 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.