Cu jalba la preşedintele judeţului

Cu jalba la preşedintele judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cereri de ajutoare sociale şi financiare, locuri de muncă, reclamaţii privind starea proastă a drumurilor comunale şi judeţene, probleme legate de dreptul de proprietate, acestea sunt principalele motive pentru care cetăţenii Galaţiului se adresează cu petiţii Consiliului Judeţului.

Nemulţumirile legate de măsurile de protecţie socială a minorilor sau a persoanelor cu dizabilităţi, precum şi cele privind atestarea sau reatestarea asistenţilor maternali profesionişti au făcut, de asemenea, subiectul petiţiilor către CJ.

Potrivit celor două rapoarte publicate de Consiliul Judeţului, în 2009 s-au înregistrat 97 de petiţii, însă doar şapte au fost soluţionate.

În primele şase luni ale anului, CJ a primit nu mai puţin de 55 de petiţii. Dintre acestea, 47 au fost adresate direct CJ, opt fiind direcţionate de alte instituţii, precum preşedinţia României, Prefectura sau Primăria Galaţi.

Din cele 55 de solicitări, doar zece erau de competenţa CJ, restul fiind trimise către instituţiile abilitate să le rezolve. Numai că, din cele zece, şapte au fost clasificate ca fiind anonime, Consiliului soluţionând restul de trei petiţii.

În perioada iulie-decembrie, CJ a primit 42 de petiţii, dintre care 29 adresate direct acestei instituţii, 13 redirecţionate de la alte autorităţi.

Din numărul total, doar patru au fost soluţionate de aparatul de specialitate al CJ, fiind de competenţa instituţiei iar restul de 38 au fost redirijate.

În opinia autorităţilor judeţene, faptul că petiţiile au fost adresate CJ chiar dacă nu îi stătea în putere să le şi rezolve, constituie dovada unei declaraţii de încredere în Consiliul Judeţului.

Citit 674 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.