Topul şcolilor din Galaţi

Topul şcolilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 150 de medii peste 9.50 în plus faţă de anul trecut *

"Viaţa liberă" a realizat un clasament al instituţiilor de învăţământ din Galaţi cu clase de gimnaziu în funcţie de numărul elevilor care au reuşit să obţină medii peste 9.50.

Faţă de anul trecut, când numai 203 candidaţi reuşiseră să obţină o asemenea performanţă, anul acesta numărul lor a ajuns la 350, adică 150 de medii peste 9.50 în plus.

În aceste condiţii, concurenţii trebuie să adauge şi mai multe opţiuni pe liste, pentru că diferenţa dintre mediile ultimilor intraţi anul trecut faţă de cei de anul acesta va fi mult mai mare.

CNVA conduce detaşat

Ca şi anul trecut, Colegiul Naţional „V. Alecsandri” conduce detaşat în clasament, nu mai puţin de 40 de elevi de la această unitate de învăţământ având medii peste 9.50.

Pe locul al doilea se situează la egalitate Şcolile Nr. 29 şi 28, cu câte 22 de elevi în top. Urmează Şcoala Nr. 24 cu 20 de elevi şi Colegiul Naţional „C. Negri” (Pedagogic) cu 19 elevi.

Deşi anul trecut se afla pe locul al doilea, Liceul „Spiru Haret” se află acum doar pe locul al cincilea, cu 16 elevi cu medii peste 9.50.  Fruntaşe în acest clasament sunt Şcolile Nr. 12, 13, 25 şi 42 cu câte 10-11 elevi în top.

Cele mai multe astfel de medii în mediul rural s-au obţinut la Şcolile din Corod, unde opt elevi au peste 9.50. Urmează Matca, Schela, Independenţa, Munteni şi Priponeşti, ceea ce demonstrează că şi elevii de la ţară au ambiţii la fel de mari ca cei de la oraş, deşi, deseori, condiţiile nu sunt aceleaşi.

Fetele - mai conştiincioase

În acelaşi timp, o statistică făcută pe marginea mediilor de la 9,50 în sus arată că fetele sunt mult mai conştiincioase decât băieţii. 250 dintre medii sunt obţinute de fete, în timp ce doar 100 dintre băieţi au reuşit  aceeaşi performanţă.

Pentru toţi elevii de clasa a VIII-a urmează o perioadă plină de emoţii până poimâine, 2 iulie, când va avea loc repartiţia computerizată.

Explicaţie foto:  Cele mai multe medii peste 9.50 au fost obţinute de elevii de la CNVA

Citit 2994 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.