COMEMORAREA soţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici (FOTO)

COMEMORAREA soţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sâmbătă, 29 octombrie, 32 de studenţi din Galaţi au participat la Coşereni la un eveniment de comemorare a soţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.

Studenţii au depus flori la locul în care, în 1992, în circumstanţe ce nu au fost elucidate pe deplin, îndrăgiţii artişti şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier. Tinerii au ţinut şi un minut de reculegere, au recitat poezii şi au interpretat cântece din repertoriul soţilor Aldea-Teodorovici. La eveniment a fost prezent primarul comunei Coşereni (judeţul Ialomiţa), Tudorache Lucian, au venit profesori şi elevi din localitate, dar şi reprezentanţi ai Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Bucureşti. Deplasarea la Coşereni a avut loc în cadrul proiectului “Noi nu uităm”, organizat de Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni (CSBB), cu sprijinul Ligii Studenţilor din Galaţi.

“Împreună cu studenţii din Bucureşti, am adus un omagiu lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici prin proiectul “Noi nu uităm”, ce se desfăşoară de opt ani. Scopul proiectului este ca tinerii din România şi Republica Moldova să cunoască valorile culturale ale poporului, să-i cunoască pe oamenii care au cântat la Marile Adunări Naţionale şi s-au jertfit pentru ţară” a menţionat Vasile Spânu, preşedintele CSBB Galaţi.  

Ion şi Doina Aldea-Teodorovici au militat pentru independenţa Republicii Moldova. Repertoriul muzical al duetului numără peste 300 de cântece lirice şi patriotice, printre care “Eminescu”, “Răsai”, “Trei culori” şi “Bucuraţi-vă, prieteni”.

 

Citit 1991 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2016 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.