Luni, POȘTA a venit mai târziu

Luni, POȘTA a venit mai târziu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 50 de angajaţi gălăţeni ai Poştei Române s-au strâns, luni dimineaţă, în faţa clădirii companiei din Gara CFR. Erau oficianţi, factori poştali, mânuitori de valori, şoferi, în general oamenii cu cele mai mici salarii din Poşta Română, angajaţi ai Oficiului Zonal Poştal Galaţi, cei ce pregătesc maşinile care pleacă în judeţ în fiecare zi. Au spus, iniţial, că nu vor să mai lucreze, cerând să ştie clar în ce stadiu sunt negocierile cu cei din conducerea companiei şi dacă (şi, mai ales, cu cât) li se vor mări salariile.

„Vrem un răspuns clar, aşa mi-au spus oamenii dimineaţă. Azi noapte (duminică spre luni - n.red.) au fost negocieri şi e foarte posibil să se semneze cât de curând un act adiţional la CCM. Noi, sindicatele, am cerut la început o majorare a salariilor de 200 de lei brut, adică 140 de lei net. Prima propunere a companiei a fost de 32 de lei net, apoi a propus o creştere medie de 68 de lei. Se pare că se negociază acum în jurul valorii de 100 de lei net pentru fiecare salariat, o valoare mai apropiată de ceea ce am cerut noi. Şi această sută de lei – conducerea companiei ar vrea să o acorde parţial în bani şi parţial prin majorarea valorii tichetelor de masă. Oamenii noştri au aflat că şi în alte judeţe s-a întrerupt lucrul şi că sunt nemulţumiri şi au fost solidari. Vrem să vedem ceva concret”, a declarat pentru „Viaţa liberă” Adrian Tatu, liderul de sindicat al poştaşilor gălăţeni.

După două ore, toţi participanţii la protest şi-au văzut de treabă şi, în jurul orelor prânzului, activitatea în Poşta din Galaţi decurgea normal.

Citit 980 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2016 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.