O şansă pentru fostul Spital din Iveşti?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rămas cu mâna întinsă la răscruce de vânturi politice, Spitalul din Iveşti ar putea avea o şansă, graţie unei legi aflate în dezbaterea Senatului şi susţinută de medicul liberal Paul Ichim.

În prezent, Consiliul Judeţului Galaţi caută o soluţie pentru salvarea spitalului, a celor şapte pacienţi care nu au unde să plece şi a personalului care nu a avut unde să se angajeze, după ce, de la 1 aprilie 2011, unitatea nu mai are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi deci nu mai este finanţată. Şansa spitalului iveştean ar putea-o constitui proiectul de lege care prevede înfiinţarea centrelor medicale multifuncţionale.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, senatorul Ichim, membru al Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României, a susţinut că „înfiinţarea acestor centre medicale multifuncţionale reprezintă o alternativă pentru zonele în care s-au desfiinţat spitalele rurale”.

Potrivit actului aflat în dezbatere parlamentară, la nivelul acestor centre se pot acorda servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi, îngrijiri la domiciliu sau servicii paraclinice ambulatorii. Furnizarea acestor servicii se negociază şi se contractează în mod distinct cu casele de asigurări de sănătate sau cu terţi în cadrul asistenţei medicale spitaliceşti sau din fondurile alocate pentru serviciile respective.

Centrele de sănătate multifuncţionale vor putea avea în structură cabinete de specialitate, între 5 şi 20 de paturi de spitalizare de zi, compartiment de primire urgenţe şi laborator de analize medicale şi laborator de radiologie şi imagistică.

Citit 628 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.