Jonglerii la titularizarea educatoarelor

Jonglerii la titularizarea educatoarelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două cadre didactice se ceartă pentru acelaşi post * „Ar fi trebuit să se organizeze concurs de dosare”, susţine inspectoarea care se ocupă de mişcarea personalului didactic, Tatiana Saulea *

„Directoarea a greşit, vom trimite să se facă verificări”

Nici măcar n-au intrat bine în vigoare prevederile Legii Educaţiei prin care directorul şi consiliul de administraţie au voie să le angajeze pe cadrele didactice, că unii manageri au şi început să învârtă preferenţial personalul din unităţile de învăţământ pe care le au în subordine.

Educatoarea Daniela Dragu era anul trecut titulară a Grădiniţei Izvoarele. Este apoi detaşată la Grădiniţa Slobozia Conachi, pentru apropiere de domiciliu. În ianuarie 2011, când atât Grădiniţa Izvoarele cât şi cea din Slobozia Conachi îşi pierd personalitatea juridică şi devin structuri ale Şcolii Gimnaziale Slobozia Conachi, educatoarea Dragu primeşte o nouă decizie de titularizare, în cadrul unităţii coordonatoare.

Două titulare, două posturi, mai multe posibilităţi

O altă educatoare, Geanina Glăvan, care a venit suplinitoare pe locul eliberat de Daniela Dragu la Grădiniţa din Izvoarele, se titularizează fără concurs, cu aprobarea consiliului de administraţie, conform instrucţiunilor de aplicare a Legii Educaţiei, venite de la MECTS.

Ea avea dreptul să se titularizeze  pe postul pe care-l ocupa la Izvoarele, dar decizia de titularizare a fost eliberată tot pe Şcoala din Slobozia Conachi.  Profitând de această situaţie ambiguă, directoarea şcolii, Lucica Florea, a ales să le repartizeze pe post după bunul plac. Pe educatoarea Dragu a trimis-o înapoi la Izvoarele, în timp ce pe Glăvan a mutat-o de la Izvoarele la Slobozia Conachi.

„Când am titularizat-o pe educatoarea Glăvan, am dat la inspectorat ca fiind liber postul de la Grădiniţa Slobozia Conachi. Pe cel de la Izvoarele era titulară educatoarea Dragu”, susţine directoarea, uitând de fapt că nici pe decizia acesteia din urmă nu mai scria că e titulară la Izvoarele, ci la Slobozia Conachi.

„Ar fi trebuit un concurs de dosare”

Am discutat situaţia şi cu inspectoarea care se ocupă de mişcarea personalului didactic, Tatiana Saulea: „Ambele sunt titulare ale şcolii coordonatoare. Dacă ambele vor postul de la Grădiniţa Slobozia Conachi, directoarea ar fi trebuit să facă un concurs de dosare. Ar fi trebuit să aibă câştig de cauză cea care are vechime, grade didactice şi activitate educativă mai bună”.

În aceste condiţii, la Slobozia Conachi ar fi trebuit să rămână Daniela Dragu, care deja era pe post, pentru că are 15 ani vechime în învăţământ şi gradul I. Geanina Glăvan are doar definitivatul.

Conducerea ISJ va verifica situaţia

„Eu nu am primit niciun memoriu, nu ştiu exact care e situaţia. Dar dacă e aşa cum spuneţi, directoarea a greşit. Titularizarea suplinitoarei  trebuia să se facă pe postul pe care l-a ocupat. Voi trimite pe cineva să facă verificări”, ne-a declarat inspectorul general Doruleţ Resmeriţă.

Acelaşi lucru ni l-a spus şi liderul sindical FEN, Constantin Ciosu: „Titularizarea suplinitorilor la latitudinea consiliului de administraţie se putea face doar pe posturile pe care le-au ocupat, nu pe alte posturi. Dacă nu a fost la Slobozia Conachi, nu are cum să fie titulară acolo”.

Citit 3658 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.