La fiecare două zile, un român moare în incendii produse în locuinţe

La fiecare două zile, un român moare în incendii produse în locuinţe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Anual, în România se produc, în medie, 6.000 de incendii la locuinţe, în urma cărora circa 180 de persoane îşi pierd viaţa. Practic, la fiecare două zile, un român moare în astfel de evenimente, existând situaţii în care familii întregi au căzut pradă flăcărilor, cea mai mare parte a incendiilor producându-se pe parcursul nopţii, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Oficialii instituţiei susţin că este nevoie de o mai mare conştientizare a pericolului şi de înţelegerea nevoii de autoprotejare, motiv pentru care au lansat, împreună cu E.ON România, o campanie privind sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu şi a detectoarelor de gaze în locuinţa proprie.

"Prevenire prin responsabilitate şi înţelegerea nevoii de a te autoproteja. Este un element pe care, în societatea românească, trebuie să-l înţelegem mult mai bine. Să începem să ne autoprotejăm. În cadrul acestei campanii, nu urmărim să creăm obligativitatea instalării acestor detectorare, ci să conştientizăm că este nevoie să le avem. Că acest lucru salvează vieţi", a declarat şeful IGSU, general Ovidiu Vasilică, la conferinţa de lansare a campaniei.

Citit 1319 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2016 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.