PERICOLE ÎN TRAFIC | Treceri de pietoni la dublu

PERICOLE ÎN TRAFIC | Treceri de pietoni la dublu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Odată cu semaforizarea excesivă a Galaţiului, au survenit şi modificări legate de amplasarea trecerilor de pietoni. Unele zebre au fost şterse, altele mutate, câţiva metri mai departe de locul iniţial. Iar lucrul acesta îi încurcă rău pe gălăţeni, pentru că deprinderile vechi se schimbă greu. N-ar fi fost o problemă, dacă vechile treceri de pietoni ar fi fost "şterse" de pe carosabil cu mai multă atenţie.

Din cauza ploilor, însă, dungile proaspete, adică cele negre, au dispărut, aşa că în unele locuri din Galaţi există câte două zebre, lucru care generează confuzie şi probleme în trafic. Este cazul sensului giratoriu de la General, unde oamenii traversează la alegere, pe două treceri de pietoni, aflate la câţiva metri distanţă una de cealaltă. Deşi semnele de circulaţie îi avertizează pe şoferi, aceştia nu au ce face, fiind nevoiţi să le acorde prioritate de două ori pietonilor, care sunt fie prea grăbiţi ca să sesizeze diferenţele, fie ignoranţi.

Problema e nu că zebra veche e încă vizibilă, ci şi faptul că cea de-a doua trecere a fost trasată în mare grabă, liniile acesteia nefiind duse de la un capăt până la celălalt al şoselei. Oamenii cred că respectă regulile de circulaţie şi nu înţeleg de ce sunt apostrofaţi de către şoferi, agenţi de poliţie sau chiar pietoni.

Aşa că, la General, singura modalitate de a observa trecerea de pietoni pe unde poţi traversa în siguranţă este să te ghidezi după amplasarea semafoarelor.

Până la remedierea problemei, locuitorii din zonă, şi nu numai ei, îşi pun zilnic vieţile în pericol, în timp ce şoferii trebuie să fie de două ori mai atenţi.

Cum situaţia durează de ceva vreme, în afară de mass media, probabil numai un accident ar putea trage un serios semnal de alarmă, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori, din nefericire.

Citit 3241 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2016 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.