Crăciunul coboară în faţa blocului

Crăciunul coboară în faţa blocului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cătălin Azamfirei, preşedinte al Asociaţiei Culturale pentru Tineret „Pur şi Simplu”, vrea să facă din sărbătoarea Crăciunului un prilej de bucurie pentru tot cartierul

Crăciunul este cea mai aşteptată sărbătoare a anului, în special de către cei mici. Dincolo de cadourile materiale pe care le primim, Crăciunul înseamnă o stare de spirit, pe care vrem să o trăim şi să o împărtăşim cu cei dragi. Miros de cozonac, de portocală, de mere şi cetină verde şi multe colinde. Asta numim noi un Crăciun fericit.

Astăzi, am avut surpriza plăcută de a-l cunoaşte pe Cătălin Azamfirei, membru fondator şi preşedinte al Asociaţiei Culturale pentru Tineret „Pur şi Simplu”. Acesta mi-a povestit despre cât de important este Crăciunul, din punct de vedere spiritual, dincolo de cadourile pe care le aşteptăm cu toţii. „Stăteam într-o seară şi mă uitam pe geam. Atunci am observat bradul din zona blocului şi m-am gândit la cât de frumos ar arăta împodobit. De aici a pornit ideea mea. Apoi, am discutat şi cu restul vecinilor, cărora li s-a părut o idee extraordinară", ne spune Cătălin Azamfirei. Omul şi-a propus să gătească un brad în preajma blocului, prilej ca atât adulţii, cât şi copiii să se adune, să socializeze şi să-şi transmită unul celuilalt spiritul sărbătorilor.

Cu vecinii în jurul bradului

Evenimentul despre care vorbim se va desfăşura în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, de la ora 20,00, în dreptul blocului Salcia 1 (în spate la Potcoava de Aur). Seara va fi una specială, în carte vă puteţi lăsa grijile deoparte şi să petreceţi clipe de neuitat alături de cei dragi. Sunteţi cu toţii bineveniţi, indiferent dacă locuiţi sau nu în zonă.

„Ne dorim din suflet să găsim şi un Moş Crăciun, o sanie şi câţiva „elfi”. Sunt sigur că vom reuşi. Aşteptăm fiecare vecin în parte să ne ajute la împodobitul bradului şi la împachetatul cadourilor. De asemenea, fiecare este aşteptat să scrie pe cadou numele destinatarului”, ne mai spune organizatorul. Până acum, Cătălin Azamfirei a reuşit să strângă câteva decoraţiuni de Crăciun şi speră că va avea în continuare susţinerea celorlalţi vecini.

Această iniţiativă a fost preluată şi de Şcoala Gimnazială nr. 11, care va împodobi propriul brăduţ în curtea şcolii. „Sperăm că ideea noastră îi va determina şi pe ceilalţi să facă la fel. Este vorba despre o seară petrecută alături de cei dragi, în jurul unui brad, ascultând colinde, mâncând dulciuri şi primind cadouri”, a concluzionat organizatorul.

Citit 1840 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2016 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.