Minciunile legate de Moş Crăciun îi pot afecta pe cei mici

Minciunile legate de Moş Crăciun îi pot afecta pe cei mici
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai este puţin şi intrăm în luna în care vine Moş Crăciun. Copiii deja se gândesc ce cadouri să ceară în scrisoarea pe care i-o vor trimite, iar părinţii îi întrebă dacă au fost cuminţi pentru a merita darurile. Cei mici împodobesc bradul şi se gândesc cum să-l prindă pe Moş Crăciun chiar când aterizează pe horn. În timp ce toate aceste lucruri sunt, fără îndoială, superdistractive, mai ales pentru copii, experţii spun că minciuna le poate face acestora mai mult rău decât bine.

Psihologul Christopher Boyle şi cercetătorul în domeniul sănătăţii mintale Kathy McKay sugerează că obiceiul părinţilor de a-şi minţi copiii cu privire la existenţa lui Moş Crăciun îi poate face pe aceştia neîncrezători în sfaturile viitoare ale părinţilor.

Cu toate acestea, autorii studiului spun că unele mici neadevăruri sunt acceptate. Cum ar fi faptul că animalul lor recent decedat va merge într-un loc special (Raiul animal), făcându-l să treacă mai uşor peste suferinţa pe care i-ar putea-o provoca explicaţia privind putrezirea corpului în pământ. McKay a vorbit, de asemenea, despre dorinţa adulţilor de a păstra povestea personajelor fictive, cum ar fi Moş Crăciun. „Persistenţa poveştilor cum ar fi Harry Potter, Star Wars şi Doctor Who în viaţa adulţilor demonstrează dorinţa de reîntoarcere în copilărie. Mulţi oameni tânjesc după un moment în care imaginaţia bogată să le fie acceptată şi încurajată, lucruri de care nu au parte în viaţa de adult“, a spus specialistul.

Citit 1953 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2016 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.