Magia colindului cu Ştefan Hruşcă (VIDEO)
Foto: Foto: Sonia Baciu

Magia colindului cu Ştefan Hruşcă (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Se spune că atunci când maestrul Ştefan Hruşcă îşi ia chitara din cui, ca să plece la colindat, în România cad primii fulgi de nea. Miercuri seara, peste Galaţi a nins doar cu colindele minunate aduse de peste munţi, din Ardealul istoric: din Ieud, din Bihor, din Prejmer... Pe un frig că până şi Hruşcă a mărturisit că i-au cam îngheţat „strunele şi deştele”, zeci de gălăţeni, tineri, vârstnici, copii, au ascultat, au fredonat şi au aplaudat bucuroşi de spectacolul oferit de colindătorul maramureşean. Asta după ce, cu vocea ei caldă şi inconfundabilă, gălăţeanca Maria Crăciun le-a sădit spectatorilor în inimi bucuria apropiatelor sărbători.

Ştefan Hruşcă a mărturisit că vine cu drag la Galaţi şi şi-a amintit de prietenia care îl leagă de gălăţeanul Vasile Şeicaru, care a fost printre artiştii ce i-au dat undă verde pentru intrarea în Cenaclul "Flacăra".

Încântat de glasurile gălăţenilor care i-au fredonat refrenul şi versurile colindelor, Hruşcă le-a propus să-l însoţească mai departe, la Tulcea şi la Iaşi, unde are următoarele concerte. "Sunteţi minunaţi! Mulţam din suflet, Galaţiule!”, le-a spus Hruşcă gălăţenilor, nu înainte de a le ura sărbători luminate.

       

Citit 4423 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2016 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.