Romsilva iese pe piaţă | 61.000 de pomi de Crăciun, puşi în vânzare

Romsilva iese pe piaţă | 61.000 de pomi de Crăciun, puşi în vânzare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va pune în vânzare în acest an peste 61.000 de pomi de Crăciun, cea mai mare parte dintre aceştia fiind din specia brad, iar restul molizi, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Romsilva precizează că aproape 36.000 de pomi de Crăciun sunt recoltaţi din culturi dedicate, precum cele de sub culoarele electrice, din operaţiunile silvice de rărituri, prin îndepărtarea arborilor tineri care împiedică dezvoltarea pădurii din care provin, iar peste 25.000 sunt puieţi ornamentali, din pepinierele proprii, aceștia putând fi vânduţi cu rădăcină protejată sau direct în ghivece, urmând să atingă dimensiunile pomilor de Crăciun în timp de şapte ani. Cei mai mulţi puieţi ornamentali de brad provin din pepinierele Romsilva din judeţele Suceava, Ilfov, Prahova şi Cluj.

În ceea ce privește preţurile de vânzare, acestea sunt aceleaşi ca în ultimii ani, respectiv: pentru pomii de Crăciun recoltaţi din regenerări naturale, între 10 şi 30 de lei, în funcţie de specie şi înălţime, iar pentru pomii cu înălţimea de peste 3 metri, consideraţi comenzi speciale, preţurile sunt stabilite de direcţiile silvice, pornind de la 20 de lei pentru fiecare metru înălţime. De asemenea, pentru puieţii ornamentali, preţurile variază între 30 şi 150 de lei.

Vânzarea pomilor de Crăciun se face de către fiecare direcţie silvică în parte, în funcţie de comenzile primite de la agenţii comerciali, sau direct către persoanele fizice, menţionează Romsilva.

Citit 1650 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2016 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.