Medici români mituiţi pentru a prescrie un medicament israelian

Medici români mituiţi pentru a prescrie un medicament israelian
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Compania Teva Pharmaceutical Industries a anunţat lansarea unei investigaţii interne pentru a proba acuzaţii legate de mituirea medicilor români, pentru a-i determina pe aceştia să prescrie medicamente fabricate de compania israeliană. Investigaţia este lansată în timp ce compania încearcă să soluţioneze alte anchete, deschise de autorităţile americane, cu privire la mituirea lucrătorilor sanitari ruşi, mexicani şi ucraineni, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei farmaceutice a confirmat investigaţia internă, însă a evitat să comenteze pe marginea acuzaţiilor. Teva Pharmaceutical a lansat investigaţia după ce o persoană anonimă i-a acuzat pe israelieni că plătesc comisioane pentru medicii români care acceptă să prescrie medicamentul Copaxone, destinat tratării sclerozei multiple, către un număr cât mai ridicat de pacienţi. De asemenea, medicilor români li se acoperă cheltuielile de călătorie în străinătate de către reprezentanţii Teva.

Nu există informaţii cu privire la suma primită de medicii români implicaţi în schema companiei farmaceutice israeliene. De asemenea, nu se ştie nici din ce judeţe provin aceşti medici.

Citit 1354 ori Ultima modificare Vineri, 09 Decembrie 2016 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.