ATENȚIE, PĂRINȚI! Copil rănit la o sală de joacă

ATENȚIE, PĂRINȚI! Copil rănit la o sală de joacă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

O gălăţeancă atrage atenţia asupra siguranţei copiilor la locurile de joacă. Femeia, Laura Coman, şi-a dus băieţelul, în vârstă de cinci ani, la un loc de joacă situat în mall-ul din Brăila. Mai frecventase locul, aşa că a avut încredere să îşi lase copilul cu personalul sălii de joacă. După aproximativ 30 de minute însă Laura Coman a fost sunată şi informată că băieţelul său s-a rănit. „Mi s-a spus la telefon că s-a rănit la picior. Am mers acolo, copilul plângea şi îi curgea sânge de la picior. Am constatat că s-a înţepat într-un arc de la o saltea elastică”, povesteşte Laura Coman.

Femeia şi-a luat copilul şi a mers cu el la spital la Galaţi. Aici, medicii i-au spus că nu este nimic grav, aşa că l-au pansat şi i-au dat drumul acasă. Chiar dacă incidentul s-a terminat cu bine, Laura Coman vrea să tragă un semnal de alarmă. „Cei de la locul de joacă mi-au spus că salteluţa avea într-adevăr probleme, urma să fie dusă la reparat dar, din motive probabil comerciale, nu a fost dusă. Toată lumea vrea să facă profit şi eu lucrez în mediul privat, asta nu este nicio problemă, dar vreau să trag un semnal de alarmă este siguranţa copiilor noştri în joc. Vreau ca în aceste locuri copii să aibă un minim de siguranţă”, a mai expliact femeia.

OJPC-ul poate închide sala de joacă

Tocmai de aceea, Laura Coman a depus o plângere pe situl Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. Sesizarea nu a ajuns încă la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, aşa că un eventual control se poate pune în discuţie abia în zilele următoare.

Contactată telefonic, managerul sălii de joacă a explicat faptul că toate actele firmei sunt în regulă şi că incidentul neplăcut a avut loc din cauză că pe saltea au sărit mai mulţi copii în acelaşi timp. „A fost ceva neprevăzut. Nu se poate pune problema ca salteaua să fie deteriorată, mai ales că noi suntem deschişi de un an de zile. Colega mea era lângă copii şi chiar le atrăgea atenţia că trebuie să coboare pentru că s-a depăşit numărul maxim. După ce a coborât, copilul nu a acuzat nimic, la scurt timp însă a început să plângă şi să spună că îl doare. Colegele mele i-au acordat copilului primul ajutor până la sosirea mamei”, ne-a explicat Simona Ivan, managerul locului de joacă.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Galaţi susţine că va merge în zilele următoare în control la firma respectivă. „În cazul în care constatăm că s-au prestat servicii care au afectat securitatea, sănătatea, viaţa clienţilor, respectiv a copiilor, se poate merge până la închiderea instituţiei şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale care variază de la 20.000 la 100.000 de lei. În cazul în care se desfăşoară activităţi de agrement care pot afecta viaţa sau sănătatea consumatorului se poate merge până la oprirea temporară a prestării serviciului şi aplicarea unei sancţiuni ce variază între 3.000 şi 30.000 de lei. Acestea sancţiunile şi măsurile prevăzute de lege, respectiv OG 21/1992 privind protecţia consumatorilor”, ne-a explicat Eusebiu Diaconu, purtătorul de cuvânt al OJPC Galaţi.

Citit 5122 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2016 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.