Sub pământ SRL, Galaţi

Sub pământ SRL, Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un pasaj pentru (ne)liniştea dumneavoastră *

Noaptea, este mult mai bine să-l eviţi. Dacă totuşi te rişti, numeri în întuneric şi frig  paşii pe care îi mai ai de făcut până la ieşire, timp în care eşti atent şi la un posibil Jack Spintecătorul care ar putea să te urmărească sau să-ţi apară brusc în faţă.

Eşti atent, adică asculţi dacă nu cumva în afară de paşii tăi se mai aud şi alţii, că de văzut, n-ai nicio şansă; energia electrică nu s-a inventat sub pământ!    

Dacă este zi, de voie, de nevoie, cobori scările unicului pasaj subteran din oraş; este rece, curent, frig, din tavan se desprind bucăţi de beton, iar când afară plouă sau se topeşte zăpada, din plafonul pasajului curge apa peste trecători. Măcar e lumină; mă rog, lumina zilei, dar oricum, tot e ceva!

Oricum, toţi cei care trec prin pasajul subteran din centru sunt, slavă Domnului!, aşa de grăbiţi, încât nu stau suficient timp într-un loc astfel încât să se „aleagă” cu ceva beton mâncat de umezeală pe paltoane sau pe cap! Şi trec din ce în ce mai puţini gălăţeni pe acolo, pentru că nu-i atrage nimic.

Într-un cuvânt, pasajul pietonal arată jalnic. Nici nu s-ar spune că a fost reabilitat în urmă cu câţiva ani, când până şi plăcile de marmură au fost polizate şi curăţate. Acum însă, din nou, nesimţiţii au mâzgălit pereţii cu diverse mesaje care mai de care mai „deştepte”.

De pildă, de pe unul din pereţi aflăm un mare secret: „Capitalul e arma fascismului”.

Adică, de aceea nu mai supravieţuiesc întreprinzătorii, cum s-ar spune capitaliştii care altădată ocupau cu spaţii comerciale pasajul pietonal! Toţi oamenii de afaceri, iluminaţi de acest adevăr, au închis magazinele de teamă să nu se transforme în arma fascismului!  

Dacă logica e bună, atunci în spiritul aceleiaşi bufonerii ’telectuale ar trebui să spunem că salvarea spaţiilor comerciale şi, în final, a pasajului, poate veni numai şi numai de la … o sărăcie de stat!

Oricum, pasajul din centrul oraşului, singurul pe care îl avem, rămâne un exponent al gradului de dezinteres al municipalităţii faţă de gălăţeni.

Citit 1583 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.