Opt oameni au nevoie de ajutor
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Opt oameni au nevoie de ajutor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În urmă cu o săptămână, scriam un articol despre o familie care locuieşte în Odaia Manolache şi care nu are o situaţie financiară tocmai fericită. Revenim asupra acestui caz, pe care poate nu l-aţi observat în febra pregătirilor pentru Revelion.

Deşi se iubesc şi fac totul pentru a se ajuta reciproc, membrii familiei Andone au nevoie de ajutorul nostru, al comunităţii. Liliana Andone (mama, în vârstă de 34 de ani), Nicuşor Andone (tatăl, în vârstă de 39 de ani) şi şase copii, Marius (12 ani), Mariana  (9 ani), Diana (8 ani), Mihai (7 ani), Alexa  (6 ani) şi Florentina (4 ani) locuiesc într-o casă cu două camere, dar din păcate doar una dintre ele are sobă. Astfel, copiii dorm cu mama în camera încălzită, iar tatăl doarme mereu în cealaltă încăpere.

Şcoala înseamnă viitorul copiilor

Spre deosebire de alţi părinţi cu o situaţie materială precară, ce preferă să îi trimită pe cei mici la muncă, familia Andone crede cu tot sufletul în şcoală şi în educaţie, considerându-le de neînlocuit pentru formarea micuţilor. 

„Vreau pentru copiii mei un viitor mai bun decât al nostru. Să îşi poată găsi un loc  de muncă şi să aibă o familie. Eu muncesc cu ziua şi câştig maximum 50 de lei. De aici le dau măcar doi lei de pachet copiilor. Restul banilor îi dau nevestei să facă o oală mare de mâncare pentru toţi” , ne mărturiseşte tatăl copiilor. 

O altă problemă care aduce dificultăţi familiei este lipsa apei curente, pentru absolut orice apa se cară cu găleţile de la o distanţă destul de mare. I-ar costa aproximativ şapte milioane să îşi tragă apă curentă, însă această sumă reprezintă un sacrificiu imposibil de realizat pentru ei.

Cei care îşi doresc să ajute familia Andone o pot face contactându-ne pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau venind direct la sediul nostru de pe strada Domnească, nr. 68.

Citit 5027 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Ianuarie 2017 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.