Au rămas fără acoperiş în plină iarnă

Au rămas fără acoperiş în plină iarnă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Toată viaţa ne străduim să agonisim cât mai multe lucruri, fie că avem nevoie sau nu nevoie reală de ele, ori, pur şi simplu, fiindcă ne plac. Nu ne gândim, de cele mai multe ori, că ni s-ar putea întâmpla tocmai nouă o nenorocire şi că am putea pierde tot  în câteva clipe.

O familie din Cosmeşti a rămas fără casă în Ajunul Noului An. Ion Mihăilă locuia într-o căsuţă mică din chirpici, alături de soţia şi soacra sa. Nenorocirea s-a petrecut în dimineaţa zilei de 29 decembrie. În urma unui incendiu violent, cei trei au văzut cu proprii ochi cum au pierdut munca de o viaţă întreagă. Se pare că focul ar fi fost stârnit de un boiler stricat, iar vântul care bătea agresiv a făcut ca intervenţia pompierilor să fie în zadar.

„Mie încă nu îmi vine să cred că am pierdut tot. Sunt în stare de şoc. Abia am reuşit să o scoatem pe soacra mea din casă. Nu vreau să creadă oamenii că le cerşesc mila sau ajutorul. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut noi. Nu avem nici o asigurare, prin urmare ar trebui să luăm totul de la zero”, ne spune Ion Mihăilă.

Nea Mihăilă şi soacra sunt pensionari, iar soţia este casnică. Oricât de mult şi-ar dori şi s-ar strădui nu vor reuşi să îşi construiască singuri o nouă casă.

În plină iarnă, când toată suflarea caută un adăpost să se încălzească, cei trei au rămas fără un acoperiş deasupra capului, dar speră că totuşi soarta îşi va face milă de ei, iar norocul le va surâde din nou.

„Imediat după incendiu ne-am dus la casa unor vecini care s-au oferit să ne adăpostească şi au grijă să avem unde dormi şi ce mânca. Nu putem trăi la nesfârşit din mila celorlalţi. Astăzi primăria ne-a oferit un container unde să putem locui. Nu îmi imaginez cum ar fi fost pe vremea asta sub cerul liber. Le mulţumim autorităţilor pentru sprijinul oferit”, ne mai spune Ion Mihăilă.

Familia Mihăilă a reuşit să salveze din vechea locuinţă doar câteva haine. Nu mai au televizor, maşină de spălat, alimente sau orice altceva. Nu mai au nimic. Cei care îşi doresc să ajute o familie să înfrunte iarna, o pot face contactându-ne le Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau venind la sediul redacţiei, pe Strada Domnească, nr.68.

Citit 4378 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2017 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.