Denisa Andronic este un model pentru elevii gălăţeni

Denisa Andronic este un model pentru elevii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Prin intermediul Fundaţiei Comunitare din Galaţi, am avut oportunitatea de a cunoaşte unul din beneficiarii fondului de burse ce au ca scop prevenirea abandonului şcolar.

Ajungând la sediu, mă aşteptam să întâlnesc o persoană foarte sigură pe ea, însă am fost surprinsă să văd o fată impresionant de simplă, frumoasă, timidă şi extraordinar de inteligentă.

Denisa Andronic are 15 ani şi jumătate şi este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, profilul „Ştiinţele naturii - Bilingv Engleză”, unde a intrat cu media 9,88. A ajuns la Fundaţia Comunitară prin intermediul dirigintei şi, nu în ultimul rând, datorită mediei generale de 10 în toţi anii de gimnaziu. Este singură la părinţi şi orfană de tată, care a decedat în anul 2010.

„Diriginta a aflat despre program şi mi-a propus să mă înscriu şi eu. Am fost foarte încântată. Am depus o cerere tip, o scrisoare de referinţă din partea unui profesor, dar şi o compunere prin care să justific dorinţa mea de a beneficia de această bursă. Mi-am dorit-o şi am văzut-o mai mult ca pe un sprijin moral şi nu financiar. Un mod de a-mi arăta de ce sunt capabilă”, ne povesteşte timidă tânăra.

În perioada şcolii gimnaziale, Denisa a participat la numeroase olimpiade şi concursuri, unde a obţinut peste 30 de premii şi menţiuni. „Am participat în fiecare an la Olimpiada de Limba şi Literatura Română, unde am ajuns doar la etapa judeţeană. De asemenea, am fost la Olimpiadele de Engleză şi Franceză, la etapele naţionale. Am mai participat şi la Olimpiada de Lectură şi la cea de Lingvistică, la care am ajuns tot în etapa naţională”, ne mai povesteşte tânăra.

A ales acest profil, pentru că este pasionată încă de când era mai mică de chimie şi pentru că îşi doreşte să profeseze în acest domeniu. Întrebată cum i se par colegii şi liceul, tânăra mi-a zâmbit larg şi asta mi-a fost de ajuns. „Zi de zi, mă bucură nespus de mult numai gândul la ei. Mi-au devenit familie şi mă ajută să trec mai uşor prin momentele dure, destul de dese, amintindu-mi că nu sunt singură”, ne spune Denisa.

În timpul liber, tânăra ia lecţii de grafică la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi lecţii de pian, de la o viitoare studentă la Conservator. „Am nevoie să învăţ cine sunt cu adevărat şi să îmi găsesc potenţialul maxim. Încerc să văd, în ultimul timp, partea plină a paharului. Simt că mai am mult până când îmi voi depăşi limitele. Mă aşteaptă un drum lung”, a concluzionat tânăra.

Citit 2243 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2017 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.