TINERII ȘI ORAȘUL. Sondaj | Pro sau contra? Studenţii gălăţeni, despre continuarea protestelor
Foto: Sursa foto: Internet

TINERII ȘI ORAȘUL. Sondaj | Pro sau contra? Studenţii gălăţeni, despre continuarea protestelor
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Subiectul fierbinte al oportunităţii continuării protestelor a trezit şi interesul studenţilor gălăţeni, care consideră, în cea mai mare parte, că ieşirea în stradă e binevenită în continuare.

Cei mai mulţi spun că opinia publică a transmis un semnal ferm că nu se mai tolerează încercări de eludare a legii şi că acțiunile de stradă trebuie să continue. “Am fost la proteste, am simţit, am strigat, am cântat! E nevoie de continuarea acţiunilor, pentru că cel care a greşit o dată nu e ferit a doua oară de păcatul greşelii,” a declarat Alexandra Cârlig, studentă la Jurnalism.

“Cred că protestele au fost forma cea mai eficientă de a atrage atenţia guvernanţilor că nimeni nu e mai presus de lege. Descurajez, însă, participarea copiilor la astfel de acţiuni. Şi mai sunt de părere că scopul a fost îndeplinit, deci acţiunile în stradă trebuie să se oprească aici. Am demonstrat că suntem uniţi şi vigilenţi, trebuie doar să păstrăm starea aceasta, poate pe reţelele de socializare, astfel încât să nu se mai întâmple abuzuri. Deocamdată, tinerii şi-au făcut datoria. Ar trebui să lăsăm oamenii să îşi ducă promisiunile la îndeplinire, conform programului,” a explicat un student la Inginerie.

“Sunt mândră că "putorile" s-au mobilizat aşa de bine în toate oraşele şi că suntem daţi exemplu în toate ţările europene. Ieşind în stradă pentru a lupta împotriva unei legi ce promovează corupţia, românii au arătat că sunt pe drumul cel bun”, a precizat Valentina Ştefănescu, studentă la Facultatea de Litere.

Ştefan Olteanu, un alt student de la Jurnalism, a opinat: “Protestele trebuie să continue. Pe de altă parte, sunt de părere că tinerii trebuie să înţeleagă că prezența la vot este obligatorie şi că e o datorie la fel de importantă ca apărarea în stradă a drepturilor câştigate la Revoluţie. Mai bine ne spunem părerea atunci, la vot, pentru a evita, pe viitor, astfel de evenimente”.

Tinerii gălăţeni mai spun că, dacă nu au ajuns cu toţii la proteste, fiind în sesiune, au susţinut moral acţiunea manifestanţilor. “Dincolo de criticile aduse, protestele au arătat că românii nu mai sunt pasivi, au spirit civic, un minunat simţ al umorului - care s-a văzut pe pancartele celor din pieţe - şi ştiu să îşi ceară drepturile civilizat - am văzut ce curată e Piaţa Victoriei după plecarea manifestanţilor! Cred că putem continua, în linişte, fără violenţe, până la renunţarea la Ordonanţa 13. Şi mai cred că aceste acţiuni sunt paşii necesari pentru o Românie Europeană”, a declarat Elena Tolbariu, reprezentantă LSG.

Citit 1511 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2017 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.