Cât vă COSTĂ cadourile de Mărţişor
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Cât vă COSTĂ cadourile de Mărţişor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Venirea primăverii este în fiecare an prilej de bucurie şi bună dispoziţie, iar aceste sentimente trebuie împărtăşite cu cei dragi. Fie că alegi o floare, o felicitare sau un mărţişor tradiţional, persoanele din jurul tău au nevoie să ştie cât de speciale sunt pentru tine.

Nici anul acesta, gălăţenii nu se lasă mai prejos. Încă de la mijlocul săptămânii, comercianţii şi-au aranjat cât mai atractiv tarabele cu cadouri specifice primăverii: flori de toate felurile, mărţişoare lucrate manual, brăţări, tablouri sau felicitări.

Pe strada Brăilei, în Ţiglina 1, întâlnim mai multe tarabe, unde vânzătorii au expus cele mai diverse cadouri. 

Pentru că e o chestiune de gusturi, zice comerciantul: poţi alege simbolica aţă de mărţişor cu alb şi roşu al cărei preţ de pornire este de 50 de bani sau chiar un tradiţional mărţişor confecţionat sub diferite forme (potcoavă, buburuză, floare) la doar un leu.

Astfel, am găsit brăţări împletite cu fire roşii şi albe la preţuri accesibile pentru toată lumea: cele mai subţiri costă 1 leu, cele mai mari costă 2 lei, iar cele care sunt accesorizate cu diferite pandantive (fluturaşi, gărgăriţe sau flori) costă 4 lei. De asemenea, la tarabă puteţi găsi şi brăţări cu semne zodiacale la preţul de 5 lei.

Dacă doriţi ceva special pentru copii puteţi achiziţiona broşe cu diferite personaje din desene animate (Elsa, Mickey Mouse, Hello Kity şi prinţesa Sofia)  la 5 lei.

Dacă dumneavoastră căutaţi un cadou ceva mai sobru pentru doamne, puteţi cumpăra broşe cu preţuri între 7 lei şi 15 lei. Tot pentru doamne găsiţi mărţişoare placate cu aur de 24 K, la 10 lei (fluturaş, delfin, cheia sol, etc) sau lănţişoare cu pandantive cu diferite pietre semipreţioase la doar 7 lei.

Câteva tarabe mai încolo găsiţi diplome cu texte speciale pentru persoanele dragi (iubită, mamă, soră) la preţul de 4 lei. Tot aici comercianţii au coşuri aranjate deosebit cu diferite flori şi costă 20 de lei.

Comercianţii au mărţişoare şi pentru cei care apreciază lucrurile făcute manual. Astfel, puteţi achiziţiona mărţişoare sub formă de broscuţă ţestoasă, oiţe sau diferite flori la doar 3 lei.

Dacă vreţi să dăruiţi şi câte un bucheţel de flori, găsiţi în această perioadă de unde alege. Un buchet de ghiocei costă 2 lei, iar unul de zambile ajunge la 5 sau 6 lei.

Citit 4139 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2017 10:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.