Doamna Vasilica, de la chioşcul „Vieţii libere”

Doamna Vasilica, de la chioşcul „Vieţii libere”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Vin de la 5 dimineaţa, că atunci începem noi. Nu, nu este nimeni, cine să fie la 5? * Când se face cald înăuntru? * Nu ştiu, că eu şi acum tremur”, râde Vasilica Cofu, vânzătoare la chioşcul „Vieţii libere” de la capătul lui 22-34 * 

Zilele şi oamenii lor

„Nu, nu mai am Extra! Ce e aia? Extra, Gigant – sunt integrame, cumpără oamenii. Şi ziarul! Mulţi îl iau pentru că n-au de muncă, caută la oferte, caută zilnic”.

„Dar zilele în care este programul tv şi sâmbăta, când e suplimentul – astea sunt zile care îşi au oamenii lor”.

„Atunci sunt cele mai mari vânzări, eu ştiu ce spun, lucrez de 16 ani pentru ˝Viaţa liberă˝ - tare ar fi bine să-i mai facă ceva la programul tv, mie îmi place cum e, dar oamenii zic că ar putea să fie ceva mai consistent…”, şopteşte confidenţial.

Ştim, prima pagină…

„Sunt şi cititorii fideli, să ştiţi. Păi, eu am 46 de abonaţi, dar dau zilnic peste 250 de ziare. Şi da, sunt zile când rămân fără ˝Viaţa liberă˝. Prima pagină, subiectul de pe prima pagină contează foarte mult”.

„Dacă e ceva cu pensionari, cu vreo personalitate din Galaţi, cu ceva grav care s-a întâmplat pe aici, se termină ziarul! Şi noi aici avem două ture, că e şi colega de după-amiază!”.

„Nu, domnu’, cartele reîncărcabile mâine”. Se întoarce: „Eu vă cunosc, că citesc ziarul, aici nu, că nu prea am timp. Îl iau acasă şi îl citesc pe tot din scoarţă în scoarţă, ştiu tot ce scriu redactorii”.

Chioşc de ziare

Doamna Vasilica se opreşte doar o secundă – dă restul, serveşte cu un ziar, ia cutiile de gumă de mestecat de la distribuitor, aranjează raftul, face loc, ne arată aparatul POS – „pentru cartele” – şi dă şi o revistă de bucate pe care i-o cere o vânzătoare de la un chioşc vecin, de pe Aleea Comerţului.

„Succes. Mult!”, strigă doamna Vasilica după noi. Mulţumim, doamnă!

Citit 2010 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.