Fundaţia Comunitară | Ionuţ visează să ajungă un programator de succes

Fundaţia Comunitară | Ionuţ visează să ajungă un programator de succes
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Am cunoscut un nou beneficiar al Fundaţiei Comunitare şi al burselor ce au ca scop prevenirea abandonului şcolar. De data aceasta, am întâlnit un cavaler timid, optimist, luptător şi inteligent.

Ionuţ Daniel Moise are 15 ani şi este elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”, la profilul matematică-informatică intensiv, unde a intrat cu media 9,85. A ajuns aici prin intermediul profesoarei de istorie şi, nu în ultimul rând, datorită mediei sale generale de 9,94, din şcoala gimnazială.

Ionuţ provine din comuna Costache Negri. Tânărul mai are un frate în vârstă de 16 ani, care este elev la acelaşi liceu. Cei doi stau cu chirie în Galaţi şi se străduiesc să se descurce singuri. „Ne este destul de greu să ne descurcăm doar cu pensia tatălui. Tocmai de asta am şi aplicat pentru această bursă. Doar aşa puteam reuşi să merg la liceu”, ne mărturiseşte tânărul.

Poate tocmai fiindcă nu are o situaţie financiară tocmai strălucită, Ionuţ nu s-a dat în lături de la învăţat, pentru că ştie că doar aşa poate izbândi în această luptă cu adversitățile. În perioada şcolii generale, tânărul a participat la numeroase olimpiade. „Am participat la olimpiada de Matematică, la cea de Tehnologie, unde am ajuns până la etapa judeţeană. Am mai mers la olimpiada de Limba şi Literatura Română, dar şi la Istorie. La toate am ajuns până la etapa judeţeană. În luna mai, vreau să particip la un concurs ce îmbină matematica, fizica şi chimia”, ne povesteşte Ionuţ.

Ne spune zâmbind din toată inima că ştie de ce a ales acest profil, dar şi ce îl aşteaptă pentru a avea viitorul visat. „Îmi doresc foarte mult să ajung un programator de succes. Iubesc informatica şi matematica. Ştiu că tehnologia este un domeniu care evoluează de la o zi alta şi tocmai de asta îmi doresc o carieră în IT”, ne mai spune adolescentul.

În puţinul timp liber care îi rămâne, lui Ionuţ  îi place să  joace fotbal cu prietenii. „Speranţa moare ultima. Am simţit asta pe pielea mea. Dacă ai ambiţie şi vrei să înveţi ceva cu adevărat, nu există piedici”, crede Ionuţ.

Citit 1307 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2017 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.