Caz revoltător, în atenţia autorităţilor. Un nevăzător şi câinele său însoţitor, daţi jos din autobuz

Caz revoltător, în atenţia autorităţilor. Un nevăzător şi câinele său însoţitor, daţi jos din autobuz
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un caz revoltător în care un bărbat, nevăzător din naştere, a fost umilit şi dat jos cu forţa din autobuzul în care avea rezervare, iar câinele-ghid care îl însoţea a fost lovit, a ajuns în atenţia autorităţilor.

Povestea lui Petrică, un bărbat nevăzător din Paşcani, a devenit virală pe Facebook, după ce o prietenă de-a acestuia a făcut-o publică. Bărbatul dorea să călătorească din Târgu Frumos la Sibiu, aşa că şi-a rezervat două bilete, unul pentru el, celălalt pentru Maya, câinele său însoţitor. Deşi a anunţat firma de transport că este nevăzător şi că va călători împreună cu câinele, şi i se spusese că nu va fi nicio problemă, şoferul autobuzului l-a agresat: "A început să urle că el nu mă ia cu câinele. Mi-a zis să mă dau jos din maşină, altfel mă ia la bătaie. În momentul ăla a lovit câinele cu piciorul", a povestit bărbatul la Pro Tv. Câinele s-a rostogolit pe scări, iar şoferul l-a împins pe Petrică jos din autobuz, a închis uşa şi a plecat.

Bărbatul a sunat la 112. Potrivit legii, şoferul trebuia oprit în trafic, amendat cu o sumă între 6.000 şi 12.000 de lei şi obligat să ia pasagerul nevăzător împreună cu câinele lui ghid. Numai că poliţistul n-a făcut nimic! Ba, dimpotrivă, l-a luat peste picior. În urma unor discuţii cu reprezentanţii firmei incriminate, aceştia au fost de acord să îl ia pe ieşeanul orb la următoarea cursă spre Sibiu, care pleca peste aproape patru ore. Când Petrică a întrebat ce face până atunci, poliţistul i-a replicat „Şi ce vrei, să te iau la mine acasă?” şi a plecat. „Am rămas acolo, în stradă. Ştii cum e să fii singur într-un oraş străin pe care nici nu-l poţi vedea?”, a mărturisit Petrică.

Reacţie târzie

Deşi întâmplarea a avut loc pe 7 aprilie, Poliţia Română a anunţat abia sâmbătă, 29 aprilie, că Inspectoratul de Poliţie al judeţului Iaşi verifică acest caz şocant. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a luat şi el atitudine pe Facebook: „Îmi pare rău pentru experienţa urâtă a lui Petrică şi vreau să îi facem dreptate. Am discutat cu doamna Carmen Daniela Dan, Ministrul Afacerilor Interne, şi am rugat-o să facă toate verificările necesare şi să aplice toate sancţiunile stabilite de lege. Cred că schimbarea vine din fiecare dintre noi şi nu putem sta nepăsători în faţa unei situaţii de acest fel, indiferent că suntem călătorii din autobuz, poliţişti sau altceva”, a scris Dragnea, pe pagina sa de Facebook.

Citit 11700 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2017 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.