600 de lei în plus pentru mamele de gemeni

600 de lei în plus pentru mamele de gemeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai e nevoie doar de publicarea unor norme de aplicare a legii şi se vor putea face plăţile suplimentare către gălăţencele care au născut gemeni, ne-a informat directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Galaţi, Olimpia Ralea.

„Acest lucru nu însemnă că se dublează indemnizaţia, ci că la indemnizaţie se adaugă 600 de lei. Ne referim aici în special la mamele care au ales recalcularea indemnizaţiei în procent de 85 la sută din venituri”.

„Cum avem în prezent şi mame care primesc indemnizaţia la plafon maxim – 4.000 de lei de lună  - putem spune că în nici un caz nu li se vor acorda 8.000 de lei lunar, ci tot de 4.000, dar la care se vor  adăuga alţi 600 de lei, pentru al doilea copil”, a mai precizat Olimpia Ralea.

„În evidenţele noastre există 500 de mame care au optat pentru indemnizaţia al cărei cuantum a rezultat  în urma recalculării în procent de 85 la sută din venituri. Mai puţin de 10 dintre ele primesc indemnizaţie maximă, cele mai multe încadrându-se în intervalul 2.000-2.800 de lei pe lună, a mai precizat directorul-coordonator al AJPS.

Nu există, în momentul de faţă nici o proaspătă mamă de tripleţi în evidenţele Agenţiei gălăţene.

Citit 635 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.