„Minunea” cu tablă zincată pe ea

„Minunea” cu tablă zincată pe ea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu ai, în sat, casă parohială, obligi preotul să facă naveta *

Începută pe vremea când Altarul bisericii din sat era slujit de preotul Octavian Darie, casa parohială nu este terminată nici în ziua de azi. Entuziasmului din 1996 – enoriaşii au ridicat-o într-o singură vară! – i-au urmat 13 ani de amânări observate, sunt sigur, şi de ochiul Celui de Sus.

Imobil fără fundaţie. Pereţii, din vălătuci. La acoperiş, tablă. S-a dorit să rezulte o locuinţă spaţioasă, în care să poată trăi liniştit orice preot mofturos, preoteasa lui şi 4-5 copii. Din anul 2003 nu s-a mai atins nimeni de „minunea din lut” de la Vlădeşti.

Abandonată, construcţia îşi plânge singură de milă. Credincioşii din sat şi autorităţile locale şi-au luat mâna de pe ea, oferind-o, pe tavă, intemperiilor. Păcat de banii – frumoşi! – vârâţi în tabla zincată.

Folosită, ocazional, ca magazie, „casei parohiale” i-a mers din rău în mai rău. Depozitându-se în ea 13 tone de fier-beton şi 20.000 de cărămizi de la demolări, greutatea materialelor a tasat pământul, determinând pereţii să se desprindă de la încheieturi şi să „plece”.

Comentariu foto: Casa parohială îl imploră pe preotul Doru Arghiri să-i cânte "Aleluia!"

Citit 1475 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.