S-a PRELUNGIT valabilitatea certificatului de handicap

S-a PRELUNGIT valabilitatea certificatului de handicap
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Perioada de valabilitate a certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap a fost majorată de la şase luni la 12 luni, respectiv de la 12 la 24 luni, scopul fiind uşurarea vieţii persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, termenul de depunere a cererii-tip de evaluare complexă şi a documentelor necesare în cazul persoanelor care solicită reevaluarea a fost prelungit de la 30 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al certificatului de încadrare în grad de handicap, la 60 de zile. În acest fel, se asigură o perioadă de timp suficientă pentru continuitate în acordarea drepturilor persoanelor cu handicap al căror certificat va expira şi pentru care comisia de evaluare trebuie să elibereze unul nou.

Hotărârea de Guvern a schimbat şi termenul de soluţionare al contestaţiilor de la 45 la 60 de zile lucrătoare de la înregistrarea în Registrul de evidenţă al Comisiei Superioare. Această măsură a fost luată având în vedere volumul mare de activitate al comisiei superioare, de aproximativ 1.300 de contestaţii lunar.

Citit 1947 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2017 10:30

1 comentariu

 • postat de Tocu Toader
  Joi, 08 Iunie 2017 10:36
  Mai bine sa nu mai dadea statul asa ceva pentru ca este o jignire la adresa persoanei in cauza. Sotia mea are parkinson,nu isi poate face nimic pentru ea singura inclusiv ridicatul de pe canapea sau scaun, imbracatul,dezbracatul,incaltatul,baie ,mancatul de ciorba sau altele.Am fost nevoiti sa se pensioneze anticipat dupa 38 de ani de invatamant,pentru ca statul si comisia respectiva i-a acordat 39 de lei,da vedeti bine 39 lei si pentru pensionare pe caz de boala trebuia sa trecem prin alte furci caudine, de parca cineva se vindeca de parkinson, ii cerea concedii medicale,dar sotia mea a fost internata dar nu avea nevoie de concedii medicale pentru ca era in vacanta mai mereu,nu ne gandeam la pensionare pe caz de boala,bataie de joc,am facut contestatie acelasi raspuns l-am primit.Rusine, mare rusine pentru acele comisii,nu este posibil asa ceva.Stiti care a fost testarea comisiei a pus-o sa se ridice de pe scaun sa faca cativa pasi,ea fiind sub efectul pastilei a reusit.Ei stiu asta si profita de situatie.
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.