Alianţa Pensionarilor se politizează

Alianţa Pensionarilor se politizează
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Proaspăt întors din vacanţă, preşedintele Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, Vasile Panţuş, are forţe proaspete şi idei originale de luptă pentru drepturile vârstei a treia *

Graţie copiilor săi, pentru că pensia nu i-ar fi ajuns pentru o vacanţă pe meleaguri străine, Vasile Panţuş (foto), liderul Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, a avut ocazia unui schimb de experienţă cu pensionarii din Grecia. Liderul Alianţei şi-ar fi dorit ca şi grecii să se reunească într-o asociaţie similară pentru a lupta împreună cu vârstnicii români.

„Pensionarii greci mi-au spus că nu au motive să ceară nimic mai mult decât au. În Grecia pensia este între 1400 şi 2000 de euro. De Paşti, de Anul Noi şi de Sfânta Maria, pensionarii primesc o sumă de o mie de euro. În plus, beneficiază şi de a 13-a pensie. În caz de deces, soţul supravieţuitor primeşte integral pensia soţului mort, până când închide şi el ochii. Pensia celui decedat se transmite şi copiilor aflaţi în întreţinere. Ajutorul social este de 400 de euro. Ce să ne mai dea statul? Aşa m-au întrebat pensionarii din Grecia”, ne-a povestit Panţuş.

Liderul mai spune că a organizat pentru 80 de pensionari două excursii de câte trei zile în nordul Moldovei, la preţul de 20 de lei de persoană. Cazarea la mănăstirea Dragomirna nu i-a costat decât 10 lei, iar la Mănăstirea Sihăstria au avut parte de masă şi cazare gratuite.

Toamna pensionarilor

Vasile Panţuş pune deja la cale un protest naţional al pensionarilor, în luna septembrie. Liderul Alianţei ne-a declarat că pensionarii sunt nemulţumiţi pentru faptul că au fost minţiţi de către coaliţia de guvernare. În viziunea lui Panţuş, adevăratul vinovat pentru problemele pensionarilor este… Ion Iliescu!

Mai nou, Alianţa Pensionarilor se va politiza. „Vrem să devenim formaţiune politică pentru a schimba ceva în ţara asta. Partidul va fi de centru, şi se va numi Formaţiunea Pensionarilor Credincioşi din România şi va fi condusă de Sfatul Bătrânilor. Din cadrul partidului se vor găsi multe minţi luminate care să candideze la alegeri”, ne-a declarat Vasile Panţuş.

Faptul că Partidul Pensionarilor având ca  simbol electoral umbrela n-a avut niciodată nici măcar un procent, nu-l descumpăneşte pe viitorul politician. Mai mult, Vasile Panţuş are o idee cel puţin fantezistă pentru scoaterea ţării din criză:

„Începând din septembrie, timp de patru luni, toată lumea de la preşedintele ţării până la ultimul angajat la stat sau în privat să primească salariul mediu pe economie. Dar asta nu înseamnă să crească salariile. Cine are sub 17 milioane de lei vechi, rămâne cu cât are. Restul banilor să se ducă acolo unde este nevoie de ei. Băncile să nu mai perceapă rate. Să ne sacrificăm cu toţii din patriotism pentru binele ţării”, ne-a declarat Vasile Panţuş.

Citit 1952 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.