Vacanţele de vară sunt benefice pentru copii

Vacanţele de vară sunt benefice pentru copii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Psihologii vorbesc despre efectele vacanţei asupra psihicului copiilor. Aceştia explică de ce este mai bine să alegi un concediu în defavoarea unei jucării educative şi cum influenţează această experienţă inteligenţa celor mici.

Dacă vă gândiţi că v-aţi putea atinge obiectivul de a creşte inteligenţa copiilor cumpărându-le jucării educative, ar trebui să luaţi în calcul faptul că aceştia cer din ce în ce mai multe astfel de cadouri, întotdeauna având nevoie de ceva nou, scrie easyplanettravel.com. Pe de altă parte, cercetătorii sunt de părere că vacanţele sunt o variantă mai bună de a creşte nivelul de inteligenţă al copiilor.

Experienţele de viaţă te fac mai fericit decât bunurile cumpărate

Potrivit profesorului de psihologie Thomas Gilovich, când vine vorba de a cheltui venitul disponibil pe experienţe, oamenii tind să fie mai fericiţi decât în momentul în care fac achiziţii materiale. Dacă trebuie să alegi între a cumpăra o jucărie sau a-i oferi copilului o experienţă, de exemplu o zi la plajă, a doua variantă îl va face mai fericit.

Vacanţele de familie fac copiii mai inteligenţi

Specialistul îşi continuă analiza vacanţelor familiale şi concluzionează: "Ceea ce este mai puţin cunoscut este faptul că vacanţele de familie dezvoltă inteligenţa copiilor". Acest lucru se datorează faptului că, în timpul unui concediu în familie, se pun în funcţiune două sisteme aflate în adâncul zonei limbice a creierului. Acestea sunt sistemul „Play“ şi sistemul „Seeking“.

Odată ce experienţele de vacanţă ale familiei activează aceste două sisteme în creierul copiilor, acestea declanşează neurochimie de bunăstare, inclusiv opioide, oxitocină şi dopamină. Psihologii le numesc „darul naturii pentru noi“.        

Citit 2771 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iunie 2017 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.