Foarte puţine locuri libere la suplinirea calificată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Am decis să primim dosare numai pentru disciplinele la care mai sunt locuri. Nu are rost să-i chemăm la concurs şi să n-avem ce să le dăm”, ne-a declarat, marţi, inspectorul general-adjunct, Mitică Dudău.

Acesta susţine că, spre deosebire de alţi ani când pentru începutul lui septembrie rămâneau locuri şi pentru suplinire necalificată, anul acesta nu vor avea o catedră în învăţământ nici toţi calificaţii care-şi doresc cu orice chip.

Inspectoarea responsabilă cu mişcarea personalului didactic, Constanţa Gusta, ne-a declarat că nici nu mai sunt catedre întregi libere, ci doar frânturi de norme. „S-au înscris totuşi în jur de 300 de candidaţi care nu speră musai o catedră acum la repartiţia din septembrie, dar care vor totuşi să aibă o notă pe baza căreia să primească repartiţie dacă mai apare ceva în cursul anului şcolar.

Azi se vor susţine probele practice, urmând ca pe 28 august să aibă loc examenul propriu-zis, care se va desfăşura oral. Între 3-5 septembrie va avea loc repartizarea pe posturi.

Citit 740 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.