Cei şase de la Lieşti

Cei şase de la Lieşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt şase elevi şefi de promoţie la Şcolile Nr. 1 şi 2 din Lieşti. Toţi şase au obţinut medii peste 9.00 la admitere. De la 15 septembrie, vor pleca din satul natal la oraş, cu rucsacul de licean în care şi-au aşezat deja cu grijă toate visele. Pentru ei va fi mai greu decât pentru alţi boboci de clasa a IX-a, mai ales că toată lumea va fi cu ochii pe ei şi vor fi nevoiţi să lupte pentru a-şi păstra statutul de elevi model.

Diana Susanu, de la Şcoala Nr. 1, a intrat la clasa de matematică-informatică de la CNVA. Deşi îi place să înveţe, mintea ei absorbind aproape totul din clasă, ca un burete, nu s-a decis încă ce meserie să-şi aleagă.

„N-am ştiut nici ce liceu aş vrea să urmez. Îmi place foarte mult să fotografiez. Dar până să fac o carieră din aceasta, trebuie să învăţ. Nu se ştie ce oportunităţi îmi pot apărea”, spune Diana.

În schimb, colega ei, Mihaela Tudose, ştie exact ce vrea să facă şi de ce: „Vreau să fac management. Sunt creativă şi simt că ideile mele ar putea ajuta mulţi oameni. Am învăţat pentru că vreau să ajung să am tot ce-mi trebuie şi să nu cer de la nimeni”, declară ea plină de convingere.

În timpul liber scrie versuri şi desenează. Din toamnă, va învăţa la Colegiul „Cuza”, la matematică-informatică, unde a intrat cu 9.39.

Singur  acasă

Dintre poveştile celor patru şefi de promoţie de la Şcoala Nr. 2 Lieşti,  cea mai impresionantă este, fără îndoială, a lui Sorin Chirică. El a fost admis cu 9.23 la CNMK, în condiţiile în care şi-a purtat singur de grijă, părinţii lui fiind plecaţi să câştige o pâine.

„Mama s-a mutat la Urziceni, odată cu fabrica de zahăr, iar tata munceşte în Italia. Am doi fraţi, la Galaţi, deja studenţi. Am stat singur şi am învăţat cum am putut. Vreau să fac şi eu o facultate precum fraţii mei, probabil tot în domeniul calculatoarelor”, ne povesteşte cu modestie Sorin.

Să fii băiat şi să te descurci de unul singur la o vârstă destul de fragedă, când tentaţiile sunt foarte mari, e ceva demn de toată lauda, mai ales că şi notele din catalog au fost mari.

Andreea Chiriac a fost admisă cu 9.25 la „Calistrat Hogaş” în Tecuci. Provine dintr-o familie modestă (mama - casnică, tatăl - lăcătuş) şi-şi doreşte să ajungă farmacistă.

George Marius Zamfir, cu 9.22, a optat pentru Liceul Militar „D.Cantemir” din Buzău, în timp ce, colegul său, Sorin Hodorogea (9.21), va studia la CNMK, visul său fiind să devină avocat.

Merită încurajaţi şi le urăm succes în noua viaţă pe care o vor începe în curând.

Explicaţii foto:

1 - Diana Susanu şi Mihaela Tudose

2 - Premianţii de la Şcoala Nr. 2

Citit 1900 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.